close
loading...
close
loading...
close
loading...

ΚΑΥΤΟ




21,90 € 7,50 €
κερδίστε 14,40 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών





Κωδικός είδους :
048.7792
Βάρος :
0.529 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
431
Barcode :
9789602185483
ISBN :
978-960-218-548-3
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

O Bill Buford, γνωστός δημοσιογράφος του New Yorker, έβλεπε πάντα τον εαυτό του ως ερασιτέχνη μάγειρα, όταν αποφάσισε ξαφνικά να δώσει απάντσηη στο ερώτημα που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε ένα φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε επαγγελματική κουζίνα; Όταν, λοιπόν, του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει στο Μπάμπο, το τριών αστέρων νεοϋορκέζικο εστιατόριο του Μάριο Μπατάλι, ο Μπάφορντ άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα.
Το Καυτό είναι το χρονικό των περιπετειών του -αιχμηρό, διασκεδαστικό, ευχάριστα πληθωρικό- ως <<σκλάβου>> του Μπατάλι, αλλά και των πολύμηνων περιόδων μαθητείας του κοντά στους μεγαλύτερους Ιταλούς δασκάλους της μαγειρικής.
Το βιβλίο συνδυάζει τη γλαφυρή αφήγηση των περιπετειών του συγγραφέα σε διάφορα εστιατόρια, την εκπληκτική πορεία του Μπατάλι προς τη γαστρονομική δόξα με την κρυφή ματιά στα γεμάτα ένταση παρασκήνια ενός διάσημου εστιατορίου.

Πρόλογος: Δημήτρης Αντωνόπουλος.
Συγγραφέας

Buford, Bill

Ο Bill Buford είναι στέλεχος του περιοδικού New Yorker, στο λογοτεχνικό τμήμα του οποίου ήταν επιμελητής για οκτώ χρόνια. Ήταν ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Granda και υπεύθυνος εκδόσεων του οίκου Granda Books. Ζει στη Νέα Υόρκη.