close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΜΟ




16,60 € 14,94 €
κερδίστε 1,66 €
Συνήθως αποστέλλεται σε 2 με 7 εργάσιμες ημέρες





Κωδικός είδους :
101.4874
Βάρος :
0.563 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
376
Barcode :
9789603649342
ISBN :
978-960-364-934-2
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

...Ο γάμος γίνεται την Κυριακή και προκαλεί την ανατροπή στο ταξίδι. Ταξίδι στο παρατεταμένο καλοκαίρι μιας γυναίκας στα μαύρα και του μικρού γιου της. Μάνα και παιδί πενθούν έναν άντρα χαμένο στα χρόνια του πολέμου. Πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά μόνο υποθετικό πένθος, υποθετική ορφάνια.
Και τώρα το ταξίδι. Μακρινό καλοκαιρινό ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο, ταξίδι φορτωμένο δισταγμούς και επιθυμίες. Εκεί θα ’ρθουν αντιμέτωποι με όλα τα διλήμματα της ζωής τους, επώδυνα και γεμάτα από τις χαρές που τους λείπουν. Πάνω τους, μια ύπουλη συναστρία ειρωνικών αστερισμών, και μέσα σ’ όλα ο γάμος, σαν οξύμωρο περιστατικό μεταξύ τρελού πανηγυριού και τραγωδίας.
Οι ήρωες της ιστορίας αυτής θα παίξουν και θα μπλεχτούν μέσα στον χρόνο. Στο παρόν και στο μέλλον, με τις τρικλοποδιές του αορίστου... Γι’ αυτό και τα αισθήματά τους, έντονα όσο ποτέ, θα ενηλικιωθούν με επικίνδυνη ταχύτητα. Μέσα από τη ματιά του παιδιού κι ενός καλοκαιριού με συστατικά τον έρωτα, το πάθος, τον θάνατο και το γέλιο. Όπως η ίδια η ζωή. Και πίσω απ’ όλα ο γάμος, σαν πρόσχημα σοβαρό, με την αστεία αθωότητά του.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιορδάνης Μακρής με τον Ιορδάνη Λεοντίου και την κοινή τους λαχτάρα για το ταξίδι-περιπέτεια, ας το αφήσουμε σε όσους συμμερίζονται τους γρίφους και αποδέχονται την πρόσκληση στον γάμο της Κυριακής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ


Οι παρομοιώσεις του ''με γέλιο, σαν να χάραζες μάρμαρο με σκουριασμένο τενεκέ'', οι αντιθέσεις του ''ίδρωναν, παγωμένοι μέσα τους'' αλλά και οι παραινέσεις του ''έπρεπε να ξεχαστούν με πειθαρχημένη λογική λωτοφάγου'', σε παρασέρνουν σ' έναν χορό ανάγνωσης, που δεν θέλεις να τελειώσει. Ο Ξανθούλης σε μια από τις καλύτερες ώρες της συγγραφικής του διαδρομής, μας χαρίζει ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα.
Πηνελόπη Χριστάκου, Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης

[Ο Γιάννης Ξανθούλης] Μας καλεί να πιάσουμε το χέρι του και να μπούμε στο τρένο της ζωής, των πόνων, της αγάπης, των αναμνήσεων, σε όλα αυτά που συνθέτουν αυτό που είμαστε και μέσα από μια όμορφα νοσταλγική ιστορία να αλιεύσουμε τα μαργαριτάρια της προσωπικής μας μνήμης.
Βιολέττα Ειρήνη Κουτσομπού, fractalart.gr

Στο βιβλίο δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση και καλώς δεν υπάρχει. Γιατί ένα καλό βιβλίο δε γράφεται για να δώσει απαντήσεις, αλλά για να θέσει ερωτήματα. Να λειτουργήσει ως ένας ακόμα καθρέπτης. Αν θα τον κοιτάξουμε κατάματα για να δούμε την πραγματική εικόνα είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Η επιλογή του συγγραφέα είναι να στήσει τον καθρέπτη απέναντι μας και ο Ξανθούλης στο «γάμο» του αυτό πετυχαίνει.
Μιχάλης Πιτένης, newsinnews.gr