close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΡΑΠΟΥΛΑ TICHU
10,00 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
022.9827
Βάρος :
0.11 kg
Barcode :
9783905603057
Μονάδα Μέτρησης :
ΤΕΜΑΧΙΟ

Περιγραφή

Το Tichu λοιπόν είναι ένα παιγνίδι με κάρτες το οποίο παίζεται με 3 έως και 6 παίκτες. Έχω παίξει μόνο την εκδοχή των 4 παικτών η οποία είναι και η πιο δημοφιλής.

Το παιγνίδι παίζεται με 2 ομάδες των 2 παικτών και στους οποίους μοιράζεται όλη η τράπουλα εξ αρχής.
Αντικειμενικός σκοπός του παιγνιδιού είναι η ομάδα να φτάσει τους 1000 πόντους. Αυτό γίνεται ξεφορτώνοντας τα φύλλα που έχουμε στο χέρι και μαζεύοντας μπάζες (δηλαδή πόντους.)

Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ

Φανταστείτε μια τράπουλα 52 φύλλων όπως τις κανονικές, αλλά με άλλα σύμβολα. Αντί για κούπα, καρό, μπαστούνι και σπαθί υπάρχουν τα αστέρια, διαμάντια, σπαθιά και κάτι σαν παγόδες (ή δεντράκια, what ever).
Η διαφορά αυτής της τράπουλας είναι οι 4 επιλέον κάρτες που περιλαμβάνει οι οποίες είναι: ο Δράκος, ο Φοίνικας, το Mahjong και τα Σκυλάκια. Θα εξηγήσουμε παρακάτω τι κάνει η κάθε κάρτα.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ

-Αρχικά μοιράζονται 8 φύλλα σε κάθε παίκτη. Στη συνέχεια μοιράζονται και τα υπόλοιπα 6.
-Στη συνέχεια κάθε παίκτης πρέπει να δώσει από ένα φύλλο σε κάθε παίκτη. Συνήθως δίνουμε τα “χειρότερά” μας φύλλα στους αντιπάλους, και κάποιο “καλό” (αν όχι το καλύτερο, ανάλογα με την περίσταση) στο συμπαίκτη μας.
Προσοχή: Σε αυτή τη διαδικασία δε μιλάμε, δε ρίχνουμε υπονοούμενα, δε ζητάμε συγκεκριμένα φύλλα…

ΠΩΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Ο παίκτης που παίζει πρώτος μπορεί να διώξει φύλλα από το χέρι του με τους εξής τρόπους.
-Μονοφυλλία: Ρίχνω ένα οποιοδήποτε φύλλο στο τραπέζι. Ο επόμενος από μένα μπορεί να ρίξει ένα οποιοδήποτε φύλλο, αλλά υποχρεωτικά μεγαλύτερης δύναμης από το προηγούμενο (έριξα 2? Ο επόμενος μπορεί να ρίξει οποιοδήποτε φύλλο από 3 και πάνω).
-Ζευγάρι: Ρίχνω ένα οποιοδήποτε ζευγάρι ίδιων φύλλων στο τραπέζι. Ο επόμενος από μένα μπορεί να ρίξει ένα οποιοδήποτε ζευγάρι, αλλά υποχρεωτικά μεγαλύτερης δύναμης από το προηγούμενο (έριξα 5-5? Ο επόμενος μπορεί να ρίξει οποιοδήποτε ζευγάρι από 6-6 και πάνω).
-Ζευγάρια: Ρίχνω παραπάνω από ένα ζευγάρια ίδιων φύλλων στο τραπέζι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα η δύναμη των αριθμών να αυξάνει κατα 1. Π.χ. μπορώ να ρίξω 5-5/6-6/7-7. Ο επόμενος παίκτης αν θέλει να με χτυπήσει θα πρέπει να ρίξει 3 ζευγάρια με το χαμηλότερο να είναι 6-6.

Κάπου εδώ θα τονίσω κάτι: Ό,τι παίζει ο πρώτος παίκτης, πρέπει να παίξουν κι οι υπόλοιποι. Παίζει μονοφυλλία στο τραπέζι? Όλοι παίζουμε μονοφυλλία. Δεν έχουμε φύλλο να ρίξουμε ή έχουμε φύλλο αλλά δεν θέλουμε να το ρίξουμε σε αυτό το γύρο? Πάμε ΠΑΣΟ…
Και συνεχίζω.

-Τρία ίδια φύλλα: Ρίχνω μια τριάδα ίδιων φύλλων στο τραπέζι. Ο επόμενος από μένα μπορεί να ρίξει οποιαδήποτε τριάδα ίδιων φύλλων, αλλά υποχρεωτικά μεγαλύτερης δύναμης από την προηγούμενη (έριξα J-J-J? Ο επόμενος μπορεί να ρίξει οποιαδήποτε τριάδα από Q-Q-Q και πάνω).
-Full: Ρίχνω 3 ίδια φύλλα + 2 ίδια φύλλα. Ο επόμενος από μένα μπορεί να ρίξει οποιδήποτε full αρκεί η τριάδα να είναι η μεγαλύτερη από την προηγούμενη (έριξα 2-2-2/Κ-Κ? Ο επόμενος μπορεί να ρίξει οποιοδήποτε Full από 3-3-3/Χ-Χ και πάνω).
-Κέντα: Ρίχνω μια σειρά φύλλων, ανεξαρτήτως χρώματος και σχήματος, η οποία πρέπει να έχει το λιγότερο 5 φύλλα. Ο επόμενος από μένα μπορεί να ρίξει οποιαδήποτε σειρά φύλλων αρκεί να είναι ισχυρότερη από την προηγούμενη, τουλάχιστον κατά 1 (έριξα 2-3-4-5-6? Ο επόμενος μπορεί να παίξει μια κέντα 5 φύλλων η οποία θα ξεκινάει από 3 και πάνω).
Σημείωση: Όσα φύλλα έχει η κέντα που ρίχνει ο πρώτος, τόσα πρέπει να έχει και η επόμενη. Ρίχνω κέντα 7 φύλλων? Ο επόμενος για να με χτυπήσει πρέπει να ρίξει κι εκείνος μια κέντα 7 φύλλων.


Συχνά αγοράζονται μαζί