close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙ 60 ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΜΟΥ




18,91 € 17,02 €
κερδίστε 1,89 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
019.7342
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14χ21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
437
Ετος κυκλοφορίας :
1985

Περιγραφή

Οι εξήντα παρτίδες που σχολιάζονται σ' αυτό το βιβλίο έχουν παιχτεί στο χρονικό διάστημα 1957-1967, με αυστηρή τήρηση του κανονισμού των επίσημων αγώνων (εξαίρεση αποτελούν οι παρτίδες αριθ. 44 και 50). Στα σχόλια των παρτίδων συχνά γίνεται αναφορά σε άλλες παρτίδες, οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις αναγράφονται ολόκληρες. Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να βρουν 34 παλιότερες παρτίδες και στο βιβλίο «Παρτίδες του Μπόμπι Φίσερ» (Simon and Schuster, 1959).
Και οι 60 παρτίδες που παρουσιάζονται -συμπεριλαμβάνονται και τρεις ήττες- περιέχουν για μένα κάτι το αξιομνημόνευτο και το συναρπαστικό. Προσπάθησα να είμαι και αμερόληπτος και ακριβής στα σχόλιά μου, με την ελπίδα ότι θα προσφέρω μια βαθύτερη σκακιστική αντίληψη, η οποία θα οδηγήσει σε πληρέστερη κατανόηση και υψηλότερο επίπεδο παιγνιδιού.
Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Λάρι Έβανς, φίλο και συνάδελφό μου, για την ανεκτίμητη βοήθειά του στην φιλολογική επεξεργασία του κειμένου και για τα λεπτά και έξυπνα εισαγωγικά σημειώματα των παρτίδων. (Ρόμπερτ Φίσερ, Νέα Υόρκη)