Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ
κερδίστε 7,65 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Κωδικός είδους : |
016.1585 |
Βάρος : |
1.01 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
21x27 |
Εξώφυλλο : |
Σκληρό |
|
Σελίδες : |
240 |
Barcode : |
9786180123289 |
|
ISBN : |
978-618-01-2328-9 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2017 |
Περιγραφή
Μεγαλώνοντας στην Κρήτη, έμαθα να αγαπάω το καλοφτιαγμένο φαγητό - η ζωή των Κρητικών σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους εμπεριέχει πάντα το φαγητό. Έτσι, είχα -και έχω- την τύχη να γεύομαι και να χρησιμοποιώ πάντα φρέσκες και σπιτικές πρώτες ύλες· να δοκιμάζω το πρώτο φρέσκο αγουρέλαιο της χρονιάς απλωμένο πάνω σε ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς μαζί με υπέροχο σπιτικό τυρί. ?ίπλα στη γιαγιά έμαθα όλα τα χόρτα του κήπου και του αγρού -έμαθα να ξεχωρίζω αυτό τον μοναδικό πλούτο της Κρήτης- και να τα χρησιμοποιώ στη μαγειρική. Απλά υλικά, και λίγα κάθε φορά, με έναν μαγικό τρόπο δημιουργούν μια υπέροχη συνταγή. Μικρός κοίταζα τη γιαγιά να ανοίγει φύλλο και απλώς μαγευόμουν από το τι μπορούσε να κάνει με αλεύρι και λίγο νερό.Έτσι, σκέφτηκα να γράψω αυτό το βιβλίο, για να μπορέσω να σας εξηγήσω πόσο εύκολο είναι να μάθετε την τεχνική του φύλλου και να αναβιώσετε στην καθημερινότητά σας τις πίτες που έκαναν οι γιαγιάδες μας παλιότερα. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, μια πιο light εκδοχή της πίτας, προσαρμοσμένη στα νέα ήθη και στον έντονο τρόπο ζωής μας. Παρακάτω αναλύω συνταγές από όλο τον ελλαδικό χώρο - οι πίτες, ανάλογα με τις συνήθειες της περιοχής, είναι ψημένες στον φούρνο ή στο τηγάνι. Έχω δανειστεί τις παραδοσιακές συνταγές και έχω προσθέσει τη δική μου προσωπική πινελιά, με σκοπό όχι να τις μεταλλάξω, αλλά να τις δείτε με μια πιο φρέσκια και σημερινή ματιά. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να συνεχίσει την παράδοση στις πίτες της Ελλάδας και να γίνει σύμβουλος για όσους θέλουν να μυηθούν στην τεχνική του φύλλου.
Καλή απόλαυση!
Συχνά αγοράζονται μαζί