Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
κερδίστε 1,48 €
Εξαντλημένο
Κωδικός είδους : |
019.8190 |
Βάρος : |
0.417 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
24χ17 |
Εξώφυλλο : |
Μαλακό |
|
Σελίδες : |
166 |
Barcode : |
9789609342759 |
|
ISBN : |
978-960-93-4275-9 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2012 |
Περιγραφή
Γενικά διαπιστώνεται, ότι η διατροφή των ανθρώπων έχει άμεση σχέση με τις καλλιέργειες και τα είδη των τροφών που παράγονται στην περιοχή της χώρας, όπου ζουν.Οι καλλιέργειες εξαρτώνται από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν αλλά και από το πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο μαζί με την παράδοση η οποία έχει διαμορφωθεί.
Αυτό φαίνεται σε όλες τις χώρες και ιδιαίτερα στη χώρα μας λόγω των μεγάλων εδαφοκλιματικών διαφορών που υπάρχουν (πολλές ορεινές περιοχές και πολλά νησιά) και φυσικά όχι πολλές αρδευόμενες εκτάσεις.
Έτσι βλέπουμε ότι η διατροφή των κατοίκων της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας με κέντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου στις πολύ εύφορες πεδιάδες παράγονται όλα τα είδη των τροφίμων σε αφθονία και μεγάλη ποικιλία, είναι αρκετά πλουσιότερη από εκείνη άλλων περιοχών.
Αυτή επηρεάστηκε προς το καλύτερο με την έλευση των προσφύγων από την Α. Θράκη, Μικρά Ασία και Αν. Ρωμυλία.
Στη σύγχρονη εποχή, όμως, με την αστικοποίηση του πληθυσμού της χώρας μας, τη βελτίωση των μεταφορών, την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, η διατροφή των Ελλήνων έχει βελτιωθεί σημαντικά σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Παρόλα αυτά σε περιοχές που παραδοσιακά είχαν την καλύτερη διατροφή συνεχίζουν να τη διατηρούν σε καλύτερο επίπεδο.
Η χώρα μας παράγει τρόφιμα πολύ καλής ποιότητας ίσως της καλύτερης στην Ε.Ε. πρέπει όμως να γίνεται πιο συστηματικός και αυστηρός ποιοτικός έλεγχος αυτών κατά την παραγωγή, την επεξεργασία αλλά και τη διάθεσή τους στην κατανάλωση.