close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΚΑΡΤΕΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ




5,00 € 4,50 €
κερδίστε 0,50 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
007.6504
Βάρος :
0.44 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x20
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Η μικρή αυτή συλλεκτική έκδοση μας ταξιδεύει και μας συνδέει με μία από τις πιο ηρωικές σελίδες στην ιστορία του ΚΚΕ, τη ζωή στις φυλακές και τις εξορίες. Αναδεικνύει μέσα από ορισμένα έργα με αξιοσημείωτη καλλιτεχνική αξία αλλά και με μεγάλη ιστορική σημασία, τη δύναμη, την αντοχή και το μεγαλείο των δεσμωτών, αγωνιστών του ΚΚΕ, αντρών και γυναικών.

Παρά τις αφάνταστες δυσκολίες, τις στερήσεις, τα βασανιστήρια, προέκυπτε έντοναη ανάγκη της έκφρασης του αδούλωτου πνεύματος και της άσβεστης ελπίδας μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.

Με ελάχιστα υλικά και χρώματα, με ένα σουγιαδάκι, ένα κοπίδι από καρφί, σιδερικά, ακονισμένα κουτάλια και άλλα αυτοσχέδια εργαλεία, χάραζαν καυσόξυλα, κασόνια και τελάρα λαχανικών, πέτρες και βότσαλα του γιαλού.

Με τις κάρτεςκαι άλλες δημιουργίες που είχαν φιλοτεχνήσει οι ίδιοι ή συγκρατούμενοι τους, οι εξόριστοι και φυλακισμένοι δήλωναν ότι ζουν και συνεχίζουν να ονειρεύονται. Δήλωναν ότι αντιστέκονται στην απομόνωση που τους επέβαλε το αστικό κράτος. Οι κάρτες ήταν μια ξεχωριστή επαφή με την οικογένεια, φίλους και συντρόφους τους σε κάθε σημαντική στιγμή.

Χάρη στη δημιουργική τους φαντασία δεν έλειψαν ούτε τα σκηνικά, ούτε τα κουστούμια για να στηθούν αξιόλογες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Η έκδοση αυτή είναι μια ακόμα αναγνώριση της προσφοράς και της θυσίας για όλους όσοι και όσες έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν,φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά μας.

Οι κάρτες και τα χειροτεχνήματα προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ.