close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΛΑΜΟΥΤ Η ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ
23,89 € 21,50 €
κερδίστε 2,39 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
048.4354
Βάρος :
0.838 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
716
ISBN :
960-8338-24-7
Ετος κυκλοφορίας :
2001

Περιγραφή

Η αετοφωλιά

Έτος 1092 της χριστιανικής χρονολογίας. Οχυρωμένος σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή της Περσίας, στο κάστρο του Αλαμούτ, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει Αετοφωλιά, ο θρησκευτικός ηγέτης των Ισμαηλιτών και ιδρυτής της σέκτας των Ασσασίνων, Χασάν Ιμπν Σαμπά, ο θρυλικός "Γέρος του Βουνού", διεξάγει έναν αμείλικτο ιερό πόλεμο εναντίον της νεοσύστατης τουρκικής αυτοκρατορίας. Οι Σελτζούκοι Τούρκοι έχουν υποτάξει την περιοχή από τα σύνορα της Ινδίας μέχρι τη Μεσόγειο. Ο Χασάν, με όπλο λιγοστούς φενταγίν, τυφλά αφοσιωμένους στο πρόσωπό του -που πραγματοποιούν τις πρώτες επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ιστορία- θα επιδιώξει το ακατόρθωτον: να επιτεθεί σ' έναν εχθρό που υπερτερεί συντριπτικά και να διαλύσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία σε διάστημα ενός χρόνου...
Το κλασικό ιστορικό μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Μπαρτόλ, αν και πρωτοδημοσιεύτηκε το 1938, γνώρισε παγκόσμια εκδοτική επιτυχία μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 λόγω του προφητικού του χαρακτήρα. Ο θρησκευτικός φανατισμός, οι μηχανορραφίες, η εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης ξεφεύγουν από τα χρονικά όρια της εποχής για την οποία γράφτηκε και παραπέμπουν, με ανατριχιαδστική ακρίβεια, σε γεγονότα των ημερών μας.
Συγγραφέας

Bartol, Vladimir

Ο Βλαντιμίρ Μπαρτόλ γεννήθηκε κοντά στην Τεργέστη το 1903. Σπούδασε βιολογία στη Λιουμπλιάνα και ψυχολογία στη Σορβόνη. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο επέστρεψε στη γενέτειρά του την Τεργέστη όπου έζησε μέχρι το 1956. Μέλος της Σλοβενικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, μέχρι το θάνατό του, το 1967, θεωρείται σήμερα ως ένας από τους κλασικούς της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Ανάμεσα στα έργα του, το δράμα "Λόπεζ" (1932), η τραγική κωμωδία "Εμπεδοκλής" (1945) και πολλές συλλογές διηγημάτων. Έγραψε ακόμα πάνω από 280 δοκίμια και άρθρα για τη λογοτεχνία, το θέατρο και την τέχνη.