close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΜΦΙΒΙΑ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
21,40 € 19,26 €
κερδίστε 2,14 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
019.7428
Βάρος :
0.397 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
197
Barcode :
9789601625492
ISBN :
978-960-16-2549-2
Ετος κυκλοφορίας :
2012

Περιγραφή

Το φυσικό περιβάλλον μιας χώρας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της φυσικής κληρονομιάς και πρέπει να προστατευτεί, για να παραδοθεί όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστο στις επόμενες γενιές. Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος προϋποθέτει την καλή γνώση των συνιστωσών του. Μια από τις πιο βασικές συνιστώσες του περιβάλλοντος είναι η φυσική πανίδα και η χλωρίδα.

Η Ελλάδα, εξαιτίας μιας σειράς από γεωγραφικούς, παλαιογεωγραφικούς, ιστορικούς,
βιογεωγραφικούς και γεωλογικούς λόγους, διαθέτει μια πλούσια και πολυποίκιλη πανίδα.

Τα ερπετά και τα αμφίβια είναι από τις πιο σημαντικές ομάδες της ελληνικής πανίδας, με σημαντικό οικολογικό ρόλο στα ελληνικά οικοσυστήματα, παρόλο που αυτά τα ζώα για πολλούς ανθρώπους ανήκουν στην κατηγορία του "απεχθούς".

Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί αναλυτική εργασία για τα αμφίβια και τα ερπετά της Ελλάδας. Για να γίνει σωστά ένα τέτοιο έργο, θα καταλάμβανε πολλούς τόμους και θα απαιτούσε μακρόχρονη δουλειά από πλειάδα ειδικών.

Σκοπός του βιβλίου είναι η γρήγορη αναγνώριση των ειδών που ενδημούν στην πατρίδα μας. Παράλληλα, για το κάθε είδος δίνονται βασικές πληροφορίες, οι οποίες κατατοπίζουν τον αναγνώστη που αγαπά το περιβάλλον και θέλει να μάθει περισσότερα για την ελληνική φύση. Επιπλέον, μια από τις βασικές επιδιώξεις αυτού του βιβλίου είναι η αποσαφήνιση του ρόλου αυτών των ζώων στα οικοσυστήματα και η άρση των οποιοδήποτε προκαταλήψεων υπάρχουν γι' αυτά.
Συγγραφείς

Παφίλης, Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Παφίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και τελείωσε το σχολείο στο Χαλάνδρι. Φοίτησε στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου της Αθήνας, όπου και αναγορεύτηκε διδάκτορας το 2003. Έχει δημοσιεύσει σειρά ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε πολλά πανελλήνια και παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων σχετικά με την -πανίδα της Ελλάδας, ενώ έχει γράψει πολλά εκλαϊκευμένα άρθρα στον ημερήσιο Τύπο. Εργάστηκε ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, του Αιγαίου και του Michigan. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Βαλάκος, Στρατής Δ.

Ο Στρατής Δ. Βαλάκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Συγκριτικής Φυσιολογίας Ζώων στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1960, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1982 πήρε το πτυχίο Βιολογίας από το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 1990 αναγορεύτηκε διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου. Από το 1985 ασχολείται με τη μελέτη της βιολογίας των ερπετών της Ελλάδας. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά πάνω στην οικολογία, τη συστηματική και τις προσαρμογές των ερπετών της Ελλάδας και της Μεσογείου. Επίσης έχει εργαστεί σε διάφορα πανεπιστήμια και μουσεία φυσικής ιστορίας του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδόσεις βιβλίων για ερπετά αλλά και για την πανίδα της Ελλάδας, ενώ έχει γράψει διάφορα άρθρα για το ευρύ κοινό στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο.