close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
21,90 € 19,71 €
κερδίστε 2,19 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.5989
Βάρος :
1.051 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
29χ21
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
157
Barcode :
9789605015459
ISBN :
978-960-501-545-9
Ετος κυκλοφορίας :
2011

Περιγραφή

Βασικές γνώσεις και απλές δεξιότητες μεταβάλλουν την κατανάλωση του κρασιού σ' ένα προκλητικό παιχνίδι των αισθήσεων. Ανακαλύψτε τον κόσμο που κρύβεται σε κάθε γουλιά του, μέσα από τις σελίδες αυτού του κατατοπιστικού βιβλίου-οδηγού. Συγκεκριμένα, μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για:
- τις ποικιλίες οιναμπέλου και τα είδη οινοποίησης
- την τέχνη και τα μυστικά της γευστικής δοκιμής (χρώμα, άρωμα, γεύση του κρασιού, κατάλληλο ποτήρι, ιδανικές θερμοκρασίες κατανάλωσης)
- τη δημιουργία της δικής σας κάβας
- το σωστό σερβίρισμα και το αρμονικό πάντρεμα κρασιού με το φαγητό.

"[...] έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο περί κρασιού, που το διάβασα μονορούφι, παρότι νόμιζα ότι τα ξέρω όλα όσα έγραφε. Τόσο καλογραμμένο και απολαυστικό είναι.
Λέγεται "Ανακαλύπτω το κρασί"· συγγραφέας του είναι ο Γιάννος Κωνσταντίνου (εκδ. Μεταίχμιο). [...]
Το "Ανακαλύπτω το κρασί" είναι οδηγός γνωριμίας και πρώτης εξερεύνησης, εισαγωγικό εγχειρίδιο οινοχοΐας και γευσιγνωσίας, οινοποίησης και ποικιλιών αμπέλου, γευστικής αρμονίας. Περιέχει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο ερασιτέχνης χρήστης και μερακλής, για να απολαμβάνει ακόμη περισσότερο το κρασί του στο καθημερινό και το γιορτινό τραπέζι, να γνωρίζει να παραγγέλνει και να αξιολογεί. Για να σερβίρει τους φίλους του και να ευωχούνται ομάδην. [...]"

(Νίκος Γ. Ξυδάκης, περ. "Γαστρονόμος", Δεκέμβριος 2009)
Συγγραφέας

Κωνσταντίνου, Γιάννος

Ο Γιάννος Κωνσταντίνου γράφει για το κρασί εδώ και δεκατρία χρόνια. Ασχολείται με αυτό ακόμα περισσότερα. Έχει αρθρογραφήσει σε πολλά έντυπα στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχει εκδώσει έξι βιβλία, τέσσερα στα ελληνικά και δύο στα αγγλικά. Το βιβλίο του "Τhe Cyprus Wine Guide" έχει διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό βιβλίων γεύσης "Gourmand World Cookbook Awards" ως ο καλύτερος οδηγός κρασιού στον κόσμο για το 2006. Το ίδιο βιβλίο έχει, επίσης, κερδίσει κι άλλα σημαντικά βραβεία, όπως Βραβείο Εκδοτικής Αρτιότητας 2009, που του απονεμήθηκε από τη Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου. Επίσης, το βιβλίο "Ανακαλύπτω το κρασί" ("Μεταίχμιο") έχει ψηφιστεί στα Gourmand International Awards ως το καλύτερο βιβλίο κρασιού στα ελληνικά για το 2009 και έχει περιληφθεί στα τέσσερα καλύτερα του κόσμου στην κατηγορία Wine Education. Το "Ημερολόγιο 2011: Ανακαλύπτω το κρασί" ("Μεταίχμιο") περιλήφθηκε επίσης στα τρία καλύτερα βιβλία του κόσμου στην κατηγορία Best Drinks Education Book για το έτος 2010.