close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
20,00 € 18,00 €
κερδίστε 2,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
011.4365
Βάρος :
0.8 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
364
Barcode :
9789606122064
ISBN :
978-960-612-206-4
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

"Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς πλέον προκλήσεις - κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικές... Το μέλλον είναι αβέβαιο και δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, αλλά, ωστόσο, πρέπει να είμαστε ανοικτοί και έτοιμοι για αυτό. Τα παιδιά που εισέρχονται στην εκπαίδευση το 2018 θα είναι οι νέοι ενήλικες το 2030. Τα σχολεία θα πρέπει να τα προετοιμάσουν για θέσεις εργασίας που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί, για τεχνολογίες που δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί, για την επίλυση προβλημάτων που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί, θα είναι κοινή ευθύνη να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να βρούμε λύσεις...
Η εκπαίδευση μπορεί να κάνει τη διαφορά αν οι άνθρωποι αγκαλιάζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ή αν τις νικήσουν. Η εκπαίδευση καλείται να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός συνεκτικού και βιώσιμου μέλλοντος... Η εκπαίδευση, ωστόσο, πρέπει να επιδιώξει να κάνει πολλά περισσότερα από το να προετοιμάσει τους νέους απλά για τον κόσμο της εργασίας. Πρέπει να τους εξοπλίσει με τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να γίνουν ενεργοί, υπεύθυνοι και αφοσιωμένοι πολίτες" (OECD, 2018).
"Οι δεξιότητες συνιστούν ένα μονοπάτι προς την απασχολησιμότητα και την ευημερία. Με τις κατάλληλες δεξιότητες, οι άνθρωποι μπορούν να εξοπλιστούν κατάλληλα για ποιοτικές θέσεις εργασίας και να εκπληρώσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητές τους. Σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη παγκόσμια οικονομία, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα και την ικανότητα προώθησης της καινοτοπίας. Αποτελούν παράγοντα έλξης για επενδύσεις και καταλύτη στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα είναι βασικές για την κοινωνική συνοχή" (European Commission, 2016).