close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18,25 € 16,43 €
κερδίστε 1,83 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
003.1920
Βάρος :
0.482 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
224
Barcode :
9789607860651
ISBN :
960-7860-65-9
Ετος κυκλοφορίας :
2006

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό στο σύνολο του αποτελεί κατάθεση μιας πρώτης ωριμότητας που φαίνεται να διαμορφώνεται πλέον στο γνωστικό πεδίο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Δεν αντιπροσωπεύει υπερβολές και άλογες προσεγγίσεις, ούτε αυθαίρετες εκφάνσεις για τις χρήσεις των τεχνολογιών στην εκπαίδευση, που τόσο πολύ συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια.
Συνθέτει και συγκεντρώνει την εμπειρία των πρώτων δέκα ετών, κατά τα οποία λειτουργεί θεσμικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη χώρα μας, και προβληματίζει - με μια κριτική προσέγγιση - αρκετά σημεία που εκφράζονται εμπειρικά και θεωρητικά στο πεδίο.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί δυο κινήσεις: από τη μια ανοίγει την πόρτα πολλών προβληματισμών και ερωτημάτων εφαρμοσμένης και θεωρητικής διάστασης που πραγματεύεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ από την άλλη, αφού ορίζει ορισμένες συνιστώσες τους, προσκαλεί σε ένα δημιουργικό διάλογο.
Συγγραφείς

Αθανασούλα - Ρέππα, Αναστασία

Η Αναστασία Αθανασούλα-Ρέππα είναι πρώην καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε), όπου διετέλεσε Προϊσταμένη του Γενικού Τμήματος Παιδαγωγικών Μαθημάτων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Δημόσια Διοίκηση και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών απ' όπου έλαβε το μάστερ και το διδακτορικό της τίτλο. Έχει διδάξει σε αρκετά Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει δώσει σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς φορείς και οργανισμούς. Είναι Καθηγήτρια-Σύμβουλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην εκπαιδευτική διοίκηση και στην οργανωσιακή συμπεριφορά, με έμφαση στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, στην Επαγγελματική Ικανοποίηση και Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στην Εκπαίδευση κ.ά. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν γίνει πολλές αναφορές στο έργο της.

Λιοναράκης, Αντώνης

Ο Αντώνης Λιοναράκης είνα επίκουρος καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο αντικείμενο της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθήνας. Από το 1994 έως το 2000, πρώτα ως μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΥΠΕ.Π.Θ. για τη δημιουργία Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αργότερα της Ομάδας Εκτέλεσης Έργου για την ακαδημαϊκή του ανάπτυξη, εργάστηκε για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωσή του. Εισηγητής των βασικών αρχών της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

κ.ά.Συλλογικό έργοΚουστουράκης, Γεράσιμος Σ.

Ο Γεράσιμος Σ. Κουστουράκης είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και της Σχολικής Γνώσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, της Σχολικής Γνώσης και των Παιδαγωγικών Πρακτικών, τη Συγκριτική Εκπαίδευση, την Κοινωνιολογική Προσέγγιση των νέων τεχνολογιών και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Αναστασιάδης, Παναγιώτης Σ., 1966- , αν. καθηγητής πληροφορικής

Ο Παναγιώτης Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1966 στην Καλλιθέα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στο χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο. Το 1994 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα "Η κοινωνία της πληροφορίας - Κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση", την οποία υποστήριξε το 1999 στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, από το οποίο ανακηρύχθηκε διδάκτορας στην Κοινωνία της Πληροφορίας με το βαθμό "'Αριστα". Ανέπτυξε έντονη ερευνητική δραστηριότητα στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών (race stratospheric), ενώ παράλληλα ανέλαβε επικουρικά διδακτικά καθήκοντα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (Πάντειο Πανεπιστήμιο, ΣΕΛΕΤΕ), καθώς και σε σεμινάρια υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Euroqualification etc). Από το 1995 ανήκει στο επιστημονικό δυναμικό του Εθνικού Παρατηρητηρίου Απασχόλησης, ενώ το 1997 εντάχθηκε στην Εθνική Δομή Στήριξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα πλαίσια της Κοινωνική Πρωτοβουλίας Adapt-bis (Οικοδομώντας την κοινωνία της πληροφορίας). Στις αρχές του 1999 εξέδωσε το πρώτο του σύγγραμμα με τίτλο Η Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Πληροφορίας- Η Αναγκαιότητα Ύπαρξης Ενιαίου Ρυθμιστικού και Νομικού Πλαισίου, ενώ παράλληλα επιλέχθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Υπουργείου Παιδείας ως ένας από τους συγγραφείς εγκεκριμένου βιβλίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, με τίτλο Η Κοινωνία της Πληροφορίας. Στα τέλη του 1999, του χορηγήθηκε κρατική υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας με θέμα "Το νέο μοντέλο της απασχόλησης στην αναδυόμενη ψηφιακή οικονομία", ενώ ως φορέας επιστημονικής επίβλεψης ορίστηκε το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Σήμερα ο Παναγιώτης Αναστασιάδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στην δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την χρήση των Τ.Π.Ε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διδάξει για τρία χρόνια στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και για δύο ακαδημαϊκά έτη στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Πληροφορική στην εκπαίδευση" του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 μέχρι και σήμερα είναι καθηγητής σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Ανοιχτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση". Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και επιστημονικός υπεύθυνος του μείζονος προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτών.