close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΟΥΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ - ΤΑ ΧΟΡΔΟΦΩΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
12,72 € 11,45 €
κερδίστε 1,27 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
085.2852
Βάρος :
0.276 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
126
Barcode :
9789606440786
ISBN :
978-960-644-078-6
Ετος κυκλοφορίας :
2020

Περιγραφή

Πανδούρα, ταμπουράς, μπουζούκι... Σαμβύκη, λύρα...

Η ιστορική εξέλιξη των χορδόφωνων μουσικών οργάνων στον ελλαδικό χώρο έρχεται κοντά μας σε τρισδιάστατη χρονολογική, οργανολογική και κοινωνιολογική προσέγγιση, μέσα από βιβλιογραφικές πηγές.

Αναδρομή στα χορδόφωνα που έλαμψαν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την εξέλιξή τους, μας ωθεί να ανακαλύψουμε τα χορδόφωνα της εποχής του Bυζαντίου, στην ακμή και στην παρακμή της. Ποιος ο ρόλος της Εκκλησίας; H άνθηση του δημοτικού τραγουδιού και η παρουσίαση των χορδόφωνων οργάνων που αναδείχθηκαν κατά την περίοδο αυτή σαν φυσική συνέχεια μας ξεδιπλώνει τη μορφή τους στα νεότερα χρόνια, στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι και σχετικά με τη διδασκαλία τους σήμερα.

Ποιος ο ρόλος των γυναικών; Ως σολίστ στο μπουζούκι, στον ταμπουρά, μα μετέχοντας και στην εκπαιδευτική διαδικασία της διδασκαλίας της μουσικής, δε θα μπορούσα να μην φωτίσω τη σχέση φύλου και μουσικής και να σκιαγραφήσω ταυτόχρονα τον ρόλο των γυναικών σε επαγγελματικές ορχήστρες από την αρχαιότητα, κατά το Βυζάντιο, στο δημοτικό, στο ρεμπέτικο τραγούδι μα και τη γενική συμβολή τους στις εξελίξεις.


Συχνά αγοράζονται μαζί