close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΠ' ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ... ΠΟΙΗΜΑΤΑ
5,60 € 5,04 €
κερδίστε 0,56 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
085.2923
Βάρος :
0.12 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
12x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
78
Barcode :
9789606441349
ISBN :
978-960-644-134-9
Ετος κυκλοφορίας :
2022

Περιγραφή

«Χρόνια τώρα τα κρατάω φυλαγμένα, σε σκόρπιες σελίδες - κομμάτια συναισθημάτων μιας άγουρης, νεανικής έκφρασης, που αναζητούσε λέξεις και στίχους να σχηματοποιηθεί ως έργο πρώιμης λογοτεχνίας, ενός ανθρώπου που περιπλανιόταν σε ενθουσιασμούς και απογοητεύσεις, άστοχους έρωτες και αντιθέσεις, σαν αυτές που χαρακτηρίζουν όσους ψάχνουν να βρούνε μια εξελικτική εξωτερική πορεία ζωής, η οποία, τελικά να οδηγεί βαθύτερα μέσα τους. Κάθε φορά, σε στιγμές αναπόλησης, τα απελευθέρωνα στο φως και τα μελετούσα, σαν ιδιαίτερο μάθημα αυτογνωσίας, αλλά έβλεπα τα άχρωμα σπάργανα τους, άκουγα τις άηχες κραυγές τους, και τα επέστρεφα εκεί που πίστευα ότι έπρεπε να παραμείνουν, στην κρυφή γωνιά τους», όπως αναφέρει ο ποιητής στο εισαγωγικό σημείωμα.

Αναφερόμενος στο λόγο που αποφάσισε αυτή την περίοδο να εκδώσει τα παλαιότερα ποιήματα του, ο Φώτης Κουτσαμπάρης εξηγεί: «Αισθανόμενος ότι δεν πρέπει να αφήνω ένα κομμάτι της πένας μου, να μουλιάζει στην υγρασία της παραμέλησης, άνοιξα για άλλη μια φορά το συρτάρι και, αυτή τη φορά, τα απελευθέρωσα. Έτσι, ξεδίπλωσαν τις φτερούγες τους για να ταξιδέψουν... Τα παλιά εφηβικά και νεανικά ποιήματα μου...».

Ο Φώτης Κουτσαμπάρης άρχισε να γράφει ποιήματα σε ηλικία 16 ετών και το 1983 συγκέντρωσε τα πρωτόλεια του χειρόγραφα στη συλλογή "Το λογικό ενός τρελού". Το 1984 κυκλοφόρησε από τον ίδιο στη Βέροια η ποιητική συλλογή "Ξέχειλη Καρδιά" και το 1986 η συλλογή "Προσοχή Εύθραυστον". Στο ανέκδοτο έργο του, εκείνης της περιόδου, περιλαμβάνεται η συλλογή «Σφεντόνα». Το 1985 πήρε μέρος σε ποιητικό διαγωνισμό της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" με τη συλλογή "Στην πλάνη των εικόνων". Το 2009 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία το βιβλίο του «λοξές ματιές», που περιλαμβάνει εποχικά λογοτεχνήματα ενώ προς έκδοση είναι το δεύτερο μέρος αυτών των λογοτεχνημάτων, που θα τιτλοφορείται «λοξές ματιές ΙΙ».