close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΡΙΣΤΑΡΧΙΑ
12,00 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.6123
Βάρος :
0.614 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
360
ISBN :
978-960-6851-13-1
Ετος κυκλοφορίας :
2009

Περιγραφή

Το πολίτευμα που θα χαρίση ελευθερία στους λαούς και θα απαλλάξη τους ανθρώπους από την εκμετάλλευσιν του κεφαλαίου

Εις το παρόν αναπτύσσονται τα βασικά πολιτεύματα με τα οποία διοικήθησαν οι λαοί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ως και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εκάστου.
Τους κουκουλοφόρους και τις τρομοκρατικές οργανώσεις διεθνώς ποιος τις οργανώνει, εκπαιδεύει και μισθοδοτεί, μέσω ποίων τραπεζών και δια ποίον σκοπόν;
Όταν οι φτωχοί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται οχλοκρατικά και δυναμικά στους δρόμους των πόλεων των, πεπεισμένοι ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντά των, τα εξυπηρετούν πράγματι ή εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών;
Δυστυχώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Έστω κι αν επιτύχουν κάποιες αυξήσεις που τους τις παίρνουν αμέσως με την αύξησιν των τιμών των προϊόντων και τους οδηγούν με τους λαοπατέρες και τους εργατοπατέρες στις απεργίες δια να εκτονώνονται, να φανατίζονται και να αυξάνουν την μισαλλοδοξία των, ώστε να τυφλώνονται, να εργάζονται δι’ αυτούς και να μην αντιλαμβάνονται πως τους εκμεταλλεύονται.

Το κεφάλαιο διοικεί σχεδόν όλους τους λαούς της γης εκμεταλευόμενο την θέλησιν και τα χέρια των εργατών. Το βιβλίο καταλήγει με την πρότασιν ενός νέου πολιτεύματος: την Αρισταρχίαν.
Το πολίτευμα αυτό θα χαρίσει πραγματική ελευθερία στους λαούς και θα απαλλάξη τους ανθρώπους από την εκμετάλευσιν του κεφαλαίου.