close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΣΕΠ - ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΕ
21,90 € 19,71 €
κερδίστε 2,19 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
010.7683
Βάρος :
0.445 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
229
Barcode :
9789604610204
ISBN :
978-960-461-020-4
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Στην εποχή που ζούμε τα πάντα αλλάζουν με αλματώδεις ρυθμούς. Νέες τεχνολογικές εφαρμογές κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο ζωής, εργασίας, επικοινωνίας, και ψυχαγωγίας μας.
Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) αποτελούν αδιαμφισβήτητα έναν από τους γρηγορότερα αναπτυσσόμενους κλάδους της σύγχρονης επιστήμης. Ο σύγχρονος άνθρωπος, εφοδιασμένος με τα νέα εργαλεία που οι τεχνολογίες αυτές του παρέχουν, είναι σε θέση να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα διαχείρισης και μετάδοσης πληροφοριών και να επιταχύνει την εκτέλεση πολλών διαδικασιών, απλών, πολύπλοκων, ή και εξειδικευμένων.
Αντικείμενο του συγκεκριμένου βιβλίου αποτελεί η παρουσίαση των βασικών αρχών της επιστήμης της Πληροφορικής, των Πληροφοριακών Συστημάτων, και των Επικοινωνιών. Απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές και φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τη διδασκαλία βασικών εννοιών και γνώσεων που είναι απαραίτητες για την κατανόηση της επιστήμης της πληροφορικής, ενώ παράλληλα παρέχει και μία βασική περιγραφή και επισκόπηση ειδικών θεμάτων, τα οποία προσφέρουν τη γνώση κρίσιμων στοιχείων των παραπάνω αντικειμένων.
Μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι και τα ακόλουθα:
- Ιστορική αναδρομή των υπολογιστικών συστημάτων
- Αριθμητικά συστήματα υπολογιστών
- Αρχιτεκτονική των υπολογιστών
- Το υλικό και το λογισμικό των υπολογιστών
- Προγραμματισμός των υπολογιστών
- Αλγόριθμοι
- Δομές δεδομένων
- Βάσεις δεδομένων
- Δίκτυα μετάδοσης δεδομένων
- Πρωτόκολλα επικοινωνίας.
Συγγραφείς

Τσακνάκης, Γιάννης

Ο Γιάννης Τσακνάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτορας του ιδίου Τμήματος στην περιοχή της τεχνολογίας πολυμέσων. Από το 1996 είναι ερευνητής του εργαστηρίου Γραφικών, Πολυμέσων και Γεωγραφικών Συστημάτων και μέλος της Ερευνητικής Μονάδας 5 του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Υπολογιστών. Από τον Ιανουάριο του 2004 διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ από τον Οκτώβριο του 2004 είναι Επιστημονικός συνεργάτης, με πλήρη προσόντα, στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Μεσολογγίου, καθώς και στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ιδίου ιδρύματος.

Φλώρος, Ανδρέας

Ο Ανδρέας Φλώρος έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών και το διδακτορικό δίπλωμα στην περιοχή της ψηφιακής τεχνολογίας του ήχου από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1996 και το 2001, αντίστοιχα. Έχει εργασθεί ως αρχιμηχανικός συστημάτων ασύρματων δικτύων, συμμετέχοντας σε επιτροπές διαμόρφωσης προτύπων του οργανισμού ΙΕΕΕ, ενώ παράλληλα υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα πάνω σε τεχνολογίες αιχμής. Από το Σεπτέμβριο του 2005 είναι διδάσκων του Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ διδάσκει και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου" του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου.