close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ & ΑΜΠΕΛΟΥ
49,70 € 44,73 €
κερδίστε 4,97 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.3430
Βάρος :
1.292 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
606
ISBN :
978-960-351-677-4
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Στο παρόν σύγγραμμα περιλαμβάνονται σύγχρονες γνώσεις και πληροφορίες -πλαισιωμένες από έγχρωμες εικόνες με χαρακτηριστικά συμπτώματα των ασθενειών- για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωσή τους (τρόπος και συνθήκες έναρξης, ανάπτυξης και μετάδοσης) και την αποτελεσματική και οικονομική πρόληψη και θεραπεία τους.

Ειδικότερα, περιγράφονται και αναλύονται οι σπουδαιότερες ασθένειες των δενδρωδών καλλιεργειών (μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, εσπεριδοειδή, ελιά) και της αμπέλου που υπάρχουν στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου και αποτελούν σοβαρή απειλή (νέες και αναδυόμενες ασθένειες) για την ελληνική γεωργία.

Οι ασθένειες κατατάσσονται βάσει αιτίου σε ασθένειες μυκητολογικές, προκαρυωτικές, ιολογικές και μη μεταδοτικές. Παρατίθενται όλα τα συνιστώμενα μέτρα αποτελεσματικής αντιμετώπισης στη γεωργική πράξη για κάθε συγκεκριμένη ασθένεια και αναλύονται μέθοδοι και στρατηγικές που είτε βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και εμφανίζουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα είτε αποτελούν τις νέες τάσεις της επιστήμης στην πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών (βιολογικές μέθοδοι, ανοσοποίηση φυτών ξενιστών, διέγερση μηχανισμών άμυνας, μείωση παθογένειας παθογόνων, δημιουργία ανθεκτικών ποικιλιών, νέες χημικές ουσίες).

Το βιβλίο συνοδεύεται από πλούσια βιβλιογραφία φυτοπαθολογικών συγγραμμάτων, άρθρων και άλλων δημοσιευμάτων, στα οποία μπορεί να ανατρέξει ο αναγνώστης για περισσότερες πληροφορίες πάνω σε ειδικά θέματα και ασθένειες.