close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
14,70 € 13,23 €
κερδίστε 1,47 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
013.8634
Βάρος :
0.532 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
299
Barcode :
9789604932580
ISBN :
978-960-493-258-0
Ετος κυκλοφορίας :
2013

Περιγραφή

Περιέχει:
- Κείμενα και τη μετάφρασή τους
- Πίνακες γραμματικής
- Παρατηρήσεις γραμματικής και συντακτικού
- Ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού
- Ασκήσεις για προχωρημένους
- Τα θέματα των εξετάσεων 2000-2013 ενσωματωμένα στις ασκήσεις.

Το βιβλίο:
Το βιβλίο αυτό, που είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης διδακτικής εμπειρίας του συγγραφέα, απευθύνεται τόσο στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, θεωρητικής κατεύθυνσης, όσο και τους φιλολόγους καθηγητές τους.
Σκοπός του είναι να προετοιμάσει καλύτερα τους υποψηφίους, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς δυσκολία στις κρίσιμες για το μέλλον τους εξετάσεις.

Η δομή κάθε κεφαλαίου είναι η ακόλουθη:
- Αρχικά παρατίθεται το λατινικό κείμενο και η μετάφρασή του.
- Ακολουθούν οι Πίνακες Γραμματικής του Μαθήματος. Στους πίνακες παρουσιάζονται κάθε φορά όλες οι κλιτές λέξεις του λατινικού κειμένου, ακόμη κι αν τις έχουμε συναντήσει σε προηγούμενα κεφάλαια.
- Μετά τους Πίνακες Γραμματικής του Μαθήματος ακολουθούν οι Παρατηρήσεις Γραμματικής. Εδώ επισημαίνονται διάφορα γραμματικά φαινόμενα, π.χ. πώς κλίνονται τα ρήματα σε -io της 3ης συζυγίας κ.λπ., θέματα που έχουν καλυφθεί ήδη στη Β' Λυκείου.
- Στις Παρατηρήσεις Συντακτικού, που έπονται, παρουσιάζονται περιληπτικά και σε πίνακες όλα τα συντακτικά φαινόμενα κατά κεφάλαιο, που συναντάμε για πρώτη φορά.
- Το κυρίως μέρος του βιβλίου είναι φυσικά οι Ασκήσεις, που είναι χωρισμένες σε Ασκήσεις Γραμματικής, Ασκήσεις Συντακτικού και Ασκήσεις για Προχωρημένους. Στην τελευταία κατηγορία υπάρχουν ασκήσεις που για τη λύση τους πρέπει να υπάρχει γνώση των φαινομένων που συναντώνται σε επόμενα κεφάλαια. 'Αρα οι ασκήσεις αυτές μπορούν να λυθούν μόνο από μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη όλης της ύλης της Γ' Λυκείου. Ενσωματωμένα στις ασκήσεις είναι και τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το 2000 ως το 2013. Σε ορισμένες ασκήσεις ακολουθεί η σημείωση: (προσοχή), όταν η άσκηση παρουσιάζει κάποια "παγίδα" ή ιδιομορφία και ο μαθητής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.


Συχνά αγοράζονται μαζί