close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ
22,40 € 20,16 €
κερδίστε 2,24 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
019.7504
Βάρος :
1.5 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17χ24
Σελίδες :
208
Barcode :
9789609661034
ISBN :
978-960-9661-03-4
Ετος κυκλοφορίας :
2012

Περιγραφή

Το Ying Shou Quan (χέρι του αετού) ή, αλλιώς, Yung Zhao Quan (νύχι του αετού) είναι ένα από τα διάσημα και μαχητικά παραδοσιακά στιλ wushu. Βασικό στοιχείο της τεχνικής του είναι ο συνδυασμός συνεχόμενων χτυπημάτων με αρπαγές και κλειδώματα των αρθρώσεων,ενώ κύριο χαρακτηριστικό της εφαρμογής του είναι η συνύπαρξη και εναλλαγή ποιοτήτων όπως το σκληρό και το μαλακό,το σταθερό και το γρήγορο,το συμπαγές και το ανάλαφρο.
Στο βιβλίο αυτό αναλύονται σε βάθος τα θεμελιώδη στοιχεία του συστήματος,οι βασικές μέθοδοι εξάσκησης σε αυτό,μια σειρά από χαρακτηριστικές τεχνικές μάχης,καθώς και η διάσημη φόρμα "Δέκα Δρόμοι Xubg Quan /),η οποία δημιουργήθηκε από το "βασιλιά του αετού" Chen Zi Zheng και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέρη της ύλης του Ying Shou Quan.
Ο συγγραφέας shifu Παναγιώτης Δερβέντης, είναι εσωτερικός μαθητής του grandmaster του "αετού" Guo Xian He " ενός από τους τελευταίους μεγάλους δασκάλους της παλαιάς γενιάς αυτού του σπουδαίου συστήματος.
Συγγραφέας

Δερβέντης, Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Δερβέντης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Beijing Sport University (BSU). Έχει δίπλωμα προπονητή Wushu στις κατηγορίες taolu και sanda από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και, από το 2004, είναι κάτοχος 5ου duan από την Κινεζική Ομοσπονδία Wushu. Είναι διεθνής κριτής taolu και έχει διατελέσει μέλος της τεχνικής επιτροπής για τα παραδοσιακά taolu στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Wushu. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των κινεζικών πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα, ως ένας από τους βασικούς υπευθύνους της τεχνικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu. Διδάσκει κινεζικές πολεμικές τέχνες (eagle claw, yang style taiji, βόρειο shaolin, daoyin yangshen qigong) εδώ και δεκαπέντε χρόνια και έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2008, στο 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu, κατέκτησε τη 2η και την 3η θέση στις κατηγορίες του "κονταριού" και της "βόρειας γροθιάς" αντίστοιχα. Ο shifu Παναγιώτης Δερβέντης είναι, από το 1996, εσωτερικός μαθητής του grandmaster του "αετού" Guo Xian He και επικεφαλής του "Ying Shou Quan της οικογένειας Guo" στην Ελλάδα.