close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ
11,66 € 8,16 €
κερδίστε 3,50 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
085.2418
Βάρος :
0.495 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21x14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
271
Barcode :
9789604576814
ISBN :
978-960-457-681-4
Ετος κυκλοφορίας :
2014

Περιγραφή

Όλοι μας έχουμε ένα μπαλκόνι ή μια ταράτσα και οι πιο τυχεροί έχουν έναν κήπο στο σπίτι τους ή στο εξοχικό τους. Συνήθως φυτεύουμε φυτά καλλωπιστικά, για να μας κάνουν σκια όμως τα χρησιμοποιούμε και ως φραχτες, ή για εδαφοκάλυψη.
Πολλοί φυτεύουν αρωματικά φυτά για να τα βάζουν φρέσκα στο φαγητό τους ή να τα αποξηραίνουν ή, ακόμη για να λειτουργούν ως αρωματικά και εντομοαπωθητικά. Αρκετά φυτρώνουν μόνα τους, από σπόρους. Αυτά συνήθως τα θεωρούμε ζιζάνια και τα ξεριζώνουμε.
Πολλά από τα φυτά αυτά εκτός από τις διάφορες χρήσεις που έχουν στο χώρο μας, ταυτόχρονα είναι και βότανα. Αυτό σημαίνει ότι ένα ή περισσότερα μέρη τους θεωρούνται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες ή επιδρούν με κάποιον ευεργετικό τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό.
Συγγραφέας

Γκόλιου, Ρούλα

Η Ρούλα Γκόλιου, η οποία συνέγραψε τη "Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Βοτάνων", είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" (1977-80) και, από το 1980, υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση, οπότε και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ανέπτυξε επίσης κοινωνική και πολιτιστική δράση. Έχει επιμεληθεί τη σύνταξη και την έκδοση εντύπων και περιοδικών, και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Είχε την επιστημονική επιμέλεια και συνέγραψε λήμματα Βιολογίας, Βοτανικής και Ζωολογίας στην εγκυκλοπαίδεια "Παιδεία" των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία.