close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΓΕΩΛΟΓΙΑ - ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3,18 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
066.0012
Βάρος :
0.374 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
28χ20
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
145
Barcode :
0100000012100132
ISBN :
978-960-06-2659-9
Ετος κυκλοφορίας :
2012

Περιγραφή

Στο μάθημα της Γεωλογίας - Γεωγραφίας στην Α΄ τάξη (Γεωγραφία Ηπείρων) η ύλη αναπτύσσεται σε τρεις μεγάλες διδακτικές ενότητες οι οποίες είναι:

Οι χάρτες. Στην ενότητα αυτή επιδιώκεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων εντοπισμού τόπων στην επιφάνεια της Γης με τη βοήθεια των συντεταγμένων (γεωγραφική θέση) και αξιοποίηση των χαρτών στη μελέτη συγκεκριμένων γεωγραφικών προβλημάτων.

Το φυσικό περιβάλλον. Η ενότητα αυτή έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος της Γης και περιλαμβάνει τις αναγκα­ίες για τη γεωγραφική μελέτη γνώσεις Γεωλογίας.

Οι δραστηριότητες των ανθρώπων. Η ενότητα αυτή συνδέει το φυσικό περιβάλλον με τις δραστηριότητες των ανθρώπων.

Καταλληλότερα θέματα για την ηλικία των μαθητών των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου θεωρήθηκαν η συνοπτική εξέταση ορισμένων πληθυσμιακών φαινομένων (αριθμητική εξέλιξη πληθυσμού, πληθυσμιακή πυκνότητα, γεωγραφική κατανομή, σύνθεση κατά ηλικίες), η εξέταση των διαθέσιμων πόρων (συνδυασμός φυσικών και ανθρώπινων πόρων) και το αστικό περιβάλλον (δημιουργία πόλεων, δομή, λειτουργίες, προβλήματα).

Επανέκδοση: Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.), 2009.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφείς

Παυλόπουλος, Κοσμάς Π.

Επίκουρος Καθηγητής, πτυχιούχος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986) και διδάκτορας Γεωλογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στη Γεωμορφολογία (1992). Έχει εμπειρία γεωλογικών, γεωτεχνικών και υδρογεωλογικών ερευνών ως μελετητής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της ΓΓΕΤ και διαφόρων Πανεπιστημίων. Έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Από το 1996 διδάσκει τα μαθήματα Εφαρμοσμένης Οικολογίας και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας. Τα άμεσα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι σε θέματα γεωμορφολογίας και ειδικότερα παράκτιας και ποτάμιας γεωμορφολογίας, μορφοτεκτονικής, στρωματογραφίας του Τεταρτογενούς, εφαρμοσμένης γεωμορφολογίας, τεχνικής γεωλογίας, γεωλογίας περιβάλλοντος, διαχείρισης υδατικών πόρων και υδρογεωλογίας.

Γαλάνη, Αποστολία

Η Αποστολία (Λία) Γαλάνη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στη Διδακτική της Γεωγραφίας στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου της Γεωγραφίας της Ε΄ Δημοτικού (2003) και του βιβλίου της Α΄ Γυμνασίου (2010 έως σήμερα). Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η Διδασκαλία της Γεωγραφίας με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και τα παιχνίδια χώρου. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος COHERE HORIZON 2020.