close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ;
26,50 € 23,85 €
κερδίστε 2,65 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
002.9132
Βάρος :
0.448 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
22χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
340
Barcode :
9789602065815
ISBN :
978-960-206-581-5
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

Γιατί ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι τον Αδόλφο Χίτλερ; Πως μπόρεσαν να παραπλανηθούν σε τέτοιο βαθμό; Στηριζόμενος σε συνεντεύξεις με πρώην στελέχη της Χιτλερικής Νεολαίας, αξιωματικούς των SS και μέλη του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, ο κοινωνιολόγος Στέφαν Μάρκς προσπαθεί να ερμηνεύσει την "έλξη" που ασκούσε ο Εθνικοσοσιαλισμός και να εξηγήσει τις μεθόδους, με τις οποίες το Γ' Ράιχ προσήλκυε οπαδούς και τους κρατούσε δέσμιους για την επίτευξη των σκοπών του. Αποδεικνύει ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός ενθουσίαζε τους οπαδούς του στοχεύοντας όχι στη λογική αλλά στο συναίσθημά τους χρησιμοποιώντας τα αισθήματα της ντροπής και τα τραύματα του πολέμου καθώς και την ψυχολογική εξάρτηση.

Ο συγγραφέας πιστεύει ότι η εκμετάλλευση όλων αυτών είναι δυνατή ακόμα και σήμερα. Η υπογράμμιση αυτού ακριβώς του ελλοχεύοντος κινδύνου και η ανάγκη επαγρύπνησης συνιστούν τη βασική συμβολή αυτού του βιβλίου.

Με τη συνεργασία της Heidi Monnich-Marks.
Συγγραφέας

Marks, Stephan

Διδάκτορας της φιλοσοφίας, κοινωνιολόγος και επόπτης καθηγητής, εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια στην επαγγελματική μετεκπαίδευση. Ειδικεύεται στη μελέτη του Εθνικοσοσιαλισμού και της συλλογικής μνήμης. Στο πλαίσιο του επταετούς ερευνητικού προγράμματος "Ιστορία και Μνήμη" διερεύνησε τα κίνητρα των οπαδών του Ναζισμού.