close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΛΗΝΟ
16,00 € 14,40 €
κερδίστε 1,60 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
006.8841
Βάρος :
0.678 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x25
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
318
Barcode :
9789604992843
ISBN :
978-960-499-284-3
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

O παιδαγωγός, φιλόσοφος, αλλά και πολιτικός, ?ημήτρης Γληνός υπήρξε από τους πρωτεργάτες του εκπαιδευτικού δημοτικισμού. ?εν περιόρισε, όμως, τη δράση του μονάχα στο εργαλείο, το «μέσον» της διδασκαλίας. Εκτός από την αμιγώς εκπαιδευτική και παιδαγωγική δράση του, ο Γληνός συνεισέφερε πολλαπλά στη φιλοσοφική και κοινωνική σκέψη του ελληνικού Μεσοπολέμου και στις ιδεολογικές και πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της μαρξιστικής Αριστεράς κατά τη δεκαε­τία του 1930 και ως τον θάνατό του το 1943. Η διαδρομή του Γληνού και η ζωή του συνιστούν πολύτιμο τεκμήριο των κοινωνικών και ιδεολογικών διεργασιών της εποχής του και γι’ αυτό η μελέτη τους προσφέρει την ευκαιρία για μια αποτίμηση της ελληνικής κοινωνικής, πολιτικής και πνευματικής ζωής, σχεδόν για ολόκληρο το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Αυτός ο τόμος βασίζεται, σχεδόν στο σύνολό του, στις ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό συνέδριο «?ημήτρης Γληνός: η σκέψη, η δράση, οι χρήσεις», το οποίο οργανώθηκε από το Ίδρυμα Γληνού στην Αθήνα, στις 21-23 Μαΐου 2017, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Περιλαμβάνει κείμενα καταξιωμένων αλλά και νεότερων ερευνητών, κάποια από τα οποία ανιχνεύουν λιγότερο γνώριμες πτυχές του έργου και της σκέψης του ?ημήτρη Γληνού, ενώ άλλα δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις σε ήδη γνωστές πτυχές.

Οι συγγραφείς του βιβλίου: Βλάσης Αγτζίδης, Χάρης Αθανασιάδης, Κυριακή Αμαραντίδου, Γιώργος Βοζίκας, Κώστας Θεριανός, Ευάγγελος Π. Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης, Μαριάνθη Μπέλλα, Γιώργος Δ. Μπουμπούς, Σωκράτης Νιάρος, Ελευθερία Παπαστεφανάκη, Πέτρος Πετράτος, Βασιλική Σακκά, Μανώλης Μ. Στεργιούλης, Αναστάσιος Στέφος, Στέλλα Χαντζή, Γιούλη Χρονοπούλου.