close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ: ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
21,20 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
006.8871
Βάρος :
0.668 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
16x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
340
Barcode :
9789602311806
ISBN :
978-960-231-180-6
Ετος κυκλοφορίας :
2017

Περιγραφή

Το βιβλίο φιλοδοξεί κατ' αρχάς να ομαδοποιήσει τις κυριότερες επιστημονικές αναζητήσεις (λόγους) που σχετίζονται με τη γλωσσική διδασκαλία και να τις περιγράφει αναλυτικά. Ο συγγραφέας, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, επιλέγει μια συνειδητά πολιτική, με την αριστοτελική έννοια του όρου, Προσέγγιση, και το ανάλογο θεωρητικό πλαίσιο, η οποία εστιάζει στην ιστορική και κριτική ανάγνωση κάθε πρότασης/λόγου.
Επόμενος στόχος του βιβλίου είναι να συνδέσει την πυκνή επιστημονική αναζήτηση των τελευταίων δεκαετιών με βαθύτερες αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία. Για να το πετύχει αυτό, ο συγγραφέας αξιοποιεί τον προβληματισμό που αναπτύσσουν επιστημονικές αναζητήσεις οι οποίες επιχειρούν να εγγράψουν και να κατανοήσουν ζητήματα επικοινωνίας και λόγου σε ένα διεθνές, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Τρίτος στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει τον διάλογο ανάμεσα στις διεθνείς αναζητήσεις και στις ανάλογες που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, γι' αυτό και στο τέλος κάθε κεφαλαίου ο συγγραφέας συζητά το ζήτημα αυτό με ενδεικτικά παραδείγματα.
Τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός στόχος του βιβλίου είναι όλες οι παραπάνω εξελίξεις να διαβαστούν συνδυαστικά και να μεταφραστούν σε συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για τη γλωσσική διδασκαλία όσο και, κυρίως, για μια ουσιαστική και σε βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής εκπαίδευσης στο σύνολό της.