close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ
13,25 € 11,93 €
κερδίστε 1,33 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
005.5307
Βάρος :
0.21 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
176
Barcode :
9786185352059
ISBN :
978-618-5352-05-9
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Επί οκτώ χρόνια πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ένας ξαναγεννημένος χριστιανός που υποστηριζόταν από μάζες ευαγγελιστών οι οποίοι συχνά έδειχναν αποφασισμένοι να εξαλείψουν τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας. Στην Ευρώπη οι αυξανόμενοι αριθμοί ριζοσπαστών μουσουλμάνων σπέρνουν τον φόβο ότι το ισλάμ υπονομεύει τη δυτική δημοκρατία. Ακόμη και στην πολυθεϊστική Ασία, η προοπτική της δημοκρατίας σε κάποιες χώρες, ιδιαίτερα στην Κίνα και την Ιαπωνία, στο διάβα της ιστορίας έχει υπονομευτεί από θρησκείες σφιχτοδεμένες με την εξουσία.

"Ο Ίαν Μπουρούμα χαρτογραφεί ένα μονοπάτι ανάμεσα στους βάλτους και τις κακοτοπιές ανταγωνιζόμενων θρησκευτικών αξιών και πολιτισμικών ταυτοτήτων. Το βιβλίο του είναι μια πολύτιμη συνεισφορά εν μέσω της έντονης αντιπαράθεσης που διχάζει τη σημερινή Ευρώπη". (Times Literary Supplement)
"Οι εντάσεις ανάμεσα στην θρησκευτική και κοσμική εξουσία εξακολουθούν να εκδηλώνονται. Το βιβλίο μου είναι μια απόπειρα να ξεδιαλύνω το πώς οι δημοκρατίες έχουν επηρεαστεί, προς το καλύτερο ή το χειρότερο, από αυτές τις εντάσεις... Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη· ένα για τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ένα για τη θρησκευτική εξουσία στην Κίνα και την Ιαπωνία, και ένα για τις προκλήσεις του Ισλάμ στη σημερινή Ευρώπη. Το νήμα που διαπερνά αυτές τις έρευνες είναι το ερώτημα που έθεσε ο Τοκβίλ: τι απαιτείται, πέρα από την ελευθερία λόγου και το δικαίωμα ψήφου, για να κρατηθεί η συνοχή των δημοκρατικών κοινωνιών; Αρκούν οι νόμοι ή χρειαζόμαστε κοινές αξίες και κοινά ήθη; Και ποιος είναι ο ρόλος των θρησκειών σε όλα αυτά; Βοηθούν ή στέκονται ανάχωμα στη φιλελεύθερη δημοκρατία;" (IAN BURUMA)

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Αδαματζίλογλου