close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ - ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
10,00 € 9,00 €
κερδίστε 1,00 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
005.5215
Βάρος :
0.314 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
13x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
224
Barcode :
9789604587827
ISBN :
978-960-458-782-7
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Κατά τον 18ο αιώνα το πνευματικό κίνημα που είναι γνωστό ως Διαφωτισμός σάρωσε την Ευρώπη. Αμφισβητώντας την παραδοσιακή αρχή, επιδίωξε τη διεύρυνση της ανθρώπινης γνώσης και την πρόοδο της κοινωνίας. Σήμερα, ο Διαφωτισμός είναι εξίσου επίμαχος, καθώς επαινείται από κάποιους ως η έμπνευση για τη δέσμευσή μας στην ελευθερία και την ανεκτικότητα, ενώ από άλλους θεωρείται υπεύθυνος για τα κακά της νεωτερικότητας.
Σε αυτή την Συνοπτική Εισαγωγή ο John Robertson παρουσιάζει την ιστορία του Διαφωτισμού και τις βασικές του ιδέες. Αναγνωρίζοντας τα σημαντικά πνευματικά του επιτεύγματα, ο Robertson εξετάζει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι στοχαστές του Διαφωτισμού συνειδητά επιδίωξαν να προωθήσουν τον στόχο της ανθρώπινης βελτίωσης, προωθώντας την καλύτερη κατανόηση της θρησκείας, των καλών τρόπων συμπεριφοράς, της οικονομικής βελτίωσης και της υποταγής της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη.

«Πυκνό αλλά καθόλου δυσνόητο, το κείμενο του John Robertson προσφέρει μια ιδεώδη εισαγωγή σε ένα μεγάλο θέμα της ευρωπαϊκής παιδείας. Η γνωριμία με την ουσία και την ιστορικότητα του Διαφωτισμού όπως αναδύεται από τις σελίδες του Robertson προσφέρει ένα μάθημα αυτογνωσίας στον κόσμο της νεωτερικότητας.» Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης
«Μια εξαιρετικά καλή ιδέα. Περιληπτικό, μικρό σε μέγεθος... ωραία σχεδιασμένο... τέλειο για βιβλίο τσέπης.» (Lisa Jardine, The Times)
«Πολύ σύντομο βέβαια, αλλά δεν πρόκειται ούτε για περίληψη ούτε για απλούστευση. Μια πλούσια περιγραφή των πολλών πηγών του Διαφωτισμού, των πολλών συστατικών του στοιχείων και της πολλαπλότητας των νοημάτων του.» (J.G.A. Pocock, Επίτιμος Διδάκτωρ, John Hopkins University)
«Με λογιότητα και ευαισθησία, ο John Robertson διαχωρίζει το ιστορικό φαινόμενο του διαφωτισμού από τη σύγχρονη καρικατούρα ενός Έργου Διαφωτισμού.»

Μετάφραση: Θεοχάρης Αναγνωστόπουλος
Πρόλογος: Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης