close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ
23,84 € 21,46 €
κερδίστε 2,38 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
003.1080
Βάρος :
0.787 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
405
Barcode :
9789602864760
ISBN :
960-286-476-1
Ετος κυκλοφορίας :
2005

Περιγραφή

Τρόποι για να αναπτύξετε την επικοινωνία και την κοινωνικότητα

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να κατανοήσουν τον "Kρυφό κόσμο" των αυτιστικών παιδιών και να βρουν το δρόμο για να επικοινωνήσουν μαζί τους. Εγχείρημα δύσκολο, απαιτητικό αλλά και ελκυστικό ταυτόχρονα και τούτο διότι ο αυτιστικός κόσμος δεν είναι η σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας, αλλά μάλλον ένα παράλληλο με το δικό μας σύμπαν, που έχει τους δικούς του κανόνες, στόχους και μέσα για να τους υλοποιεί. Aυτή είναι η "φιλοσοφία" με την οποία είναι διαποτισμένο αυτό το βιβλίο. Η συγγραφέας χτίζει το θέμα της κεφάλαιο-κεφάλαιο, αποφεύγοντας τις άσκοπες πληροφορίες, πλαισιώνοντάς το παράλληλα, με άφθονο εμπειρικό υλικό. Αυτό καθιστά το συγκεκριμένο πόνημα ιδιαίτερα φιλικό προς τον αναγνώστη / κλινικό ή χρήστη. Τόσο που είναι ίσως η πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία που ένα ανάλογο βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους ειδικούς όσο και από τους γονείς / κηδεμόνες των αυτιστικών παιδιών.
Η μετάφραση και η επιμέλεια του βιβλίου αυτού στα ελληνικά, επιχειρεί, εκτός όλων των άλλων, να καλύψει ένα μέρος του μεγάλου κενού που υπάρχει στην Ελλάδα όσον αφορά στη βιβλιογραφία θεμάτων σχετικά με τον κλάδο της Λογοπαθολογίας-Λογοθεραπείας. Το τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας συμμετέχει ενεργά στην όλη προσπάθεια που γίνεται με σκοπό την προαγωγή της επιστήμης της Λογοπαθολογίας-Λογοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο και το βιβλίο αυτό αποτελεί μέρος αυτής ακριβώς της προσπάθειας.
Ευελπιστούμε ότι το έργο αυτό θα τύχει θετικής ανταπόκρισης κυρίως από τους σπουδαστές των τμημάτων Λογοθεραπείας, αλλά και συναφών τμημάτων / επιστημών (Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές επιστήμες, Κοινωνικής Εργασίας, Παιδοψυχιατρικής, Νοσηλευτικής, κ.ά.). [...]

Λ. Μεσσήνης, Ph.D. , Κλινικός Χειρούργος - Νευροψυχολόγος , Γ. Αντωνιάδης, M.Sc., Νευροψυχολόγος - Λογοπαθολόγος.