close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
16,45 € 14,81 €
κερδίστε 1,65 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
008.3405
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
275
Barcode :
9789603252252
ISBN :
960-325-225-5
Ετος κυκλοφορίας :
2009

Περιγραφή

Ένα βιβλίο που ειδικά σήμερα οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε, να θυμηθούμε, να ξαναδιαβάσουμε.
Ύστερα να καθίσουμε και να σκεφτούμε πολύ σοβαρά, πόσο κοντά είμαστε στην επόμενη παγκόσμια γενοκτονία. Να σκεφτούμε κι ότι μπορεί αυτή τη φορά, αυτό που έρχεται να επεκτείνει το μίσος του απέναντι στους ανθρώπους κάθε εθνικότητας, κάθε φυλής, αρκεί να είναι μετανάστες, φτωχοί, άνεργοι, κατατρεγμένοι.
Ο Πρίμο Λέβι, γεννήθηκε το 1919 στο Τορίνο της Ιταλίας. Μεγάλωσε και σπούδασε εκεί και σε ηλικία 24 ετών, το 1943 τον συνέλαβαν οι φασίστες όπου με τη σειρά τους τον παρέδωσαν στους Γερμανούς και κλείστηκε για ένα χρόνο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του 'Αουσβιτς. Αυτός και άλλοι δυο από τους Ιταλούς που μεταφέρθηκαν με το ίδιο τρένο εκεί πέρα ήταν οι μόνοι που επέζησαν και κατέγραψε την εμπειρία του από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι την επιστροφή στην πατρίδα του δυο χρόνια μετά, (περιπλανήθηκε στην Ευρώπη για κανένα χρόνο μετά την απελευθερωσή τους). Σκηνές συγκλονιστικές, άνθρωποι στην τέλεια εκμηδενισή τους, γεγονότα που ποτέ η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξεχνάει και δυστυχώς έχει ξεχάσει.
Ο Πρίμο Λέβι, αυτοκτόνησε στο σπίτι που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε με εξαίρεση αυτά τα δύο χρόνια, στις 11 Απριλίου του 1986.
Το Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος, εγώ το έχω από τις εκδόσεις "'Αγρα", ένα παλιό αντίτυπο με φύλλα που έκοψα με το χαρτοκόπτη. Το βρήκα στη βιβλιοθήκη της φίλης μου που με άφησε να σκαλίσω ψάχνοντας κάτι για να διαβάσω. Δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορήσει σε άλλη έκδοση. Ψάξτε το, βρείτε το, διαβάστε το, σκεφτείτε το.


Συχνά αγοράζονται μαζί