close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ
12,94 € 11,65 €
κερδίστε 1,29 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
006.3992
Βάρος :
0.219 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
166
Barcode :
9789602182826
ISBN :
9602182822
Ετος κυκλοφορίας :
2002

Περιγραφή

Η Εισαγωγή στην κοινωνική φιλοσοφία του ευρωπαϊκού διαφωτισμού αποβλέπει σε μια όσο το δυνατόν ευσύνοπτη και συστηματική απόπειρα γνωριμίας του αναγνώστη με την κοινωνική σκέψη των σημαντικότερων φιλοσόφων του 17ου και 18ου αιώνα.
Αντλώντας κυρίως από τις κλασικές πηγές, αλλά και από τη βασική δευτερογενή βιβλιογραφία, ο συγγραφέας αναπτύσσει το θέμα του σε έξι επιμέρους θεματικές ενότητες στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζονται κριτικά και στις βασικές πτυχές τους τα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν τους διαφωτιστές φιλοσόφους, όπως αυτά της ανθρώπινης φύσης, του κοινωνικού συμβολαίου, της αγωγής και της θρησκείας. Στο καταληκτικό κεφάλαιο "Διαφωτισμός: Η εποχή του και η εποχή μας" τονίζεται ιδιαίτερα η σημασία του συγκεκριμένου φιλοσοφικού ρεύματος όχι μόνο από την άποψη μιας Ιστορίας των Ιδεών, αλλά και από εκείνη ενός ουσιαστικού φιλοσοφικού προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον του σύγχρονου ανθρώπου.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, "σε ένα βάθος χρόνου τριών περίπου αιώνων, η φιλοσοφία της Εποχής των Φώτων εξακολουθεί και στις μέρες μας να είναι παρούσα. Τόσο η απόπειρα πολλών διανοητών του καιρού μας να συνδέσουν το Διαφωτισμό με τις τραγωδίες πολέμων, σφαγών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, όσο και η αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την οποία το διαφωτιστικό σχέδιο παραμένει πάντα ανοιχτό στην ιστορική προοπτική της πραγμάτωσής του, μαρτυρούν, έστω και έμμεσα, τη ζωτικότητα μιας φιλοσοφικής σκέψης που παραμένει ακόμη κρίσιμη συνιστώσα του κόσμου μας."