close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...
14,00 € 12,60 €
κερδίστε 1,40 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
048.6940
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
237
ISBN :
978-960-12-1613-3
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τη ζωή των νέων, κάποιας περασμένης εποχής, στη Θεσσαλονίκη. Τις ανησυχίες, τα όνειρα, τις συγκινήσεις, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Ακόμη τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειες, τις δραστηριότητες, τις παρέες και τις συντροφιές, τις ανέμελες στιγμές, τη διασκέδαση τους.

Από τις σελίδες του βιβλίου "ζωντανεύει", η νιότη, η αισιοδοξία, ο δυναμισμός, το κέφι, όσο κι αν για πολλούς, οι συνθήκες, δεν ήταν και οι ιδανικές. Όμως όταν είσαι νέος, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ένα κεφάλαιο "καταγράφει" ακόμη τις αναμνήσεις και τις μνήμες, τα βιώματα και τις εμπειρίες γνωστών Θεσσαλονικιών, την εποχή της νιότης τους, όπως τα "αφηγούνται" με ενδιαφέροντα κείμενα και ανέκδοτες προσωπικές φωτογραφίες.

Σε άλλο κεφάλαιο, γνωστοί Θεσσαλονικείς "αφηγούνται" την περίοδο της νιότης τους με ενδιαφέρουσες ανέκδοτες προσωπικές φωτογραφίες.
Οι μαρτυρίες των καλών φίλων, δίνουν σε γενικές γραμμές το στίγμα της ζωής των νέων, αλλά και της κοινωνίας την εποχή εκείνη.

Σε άλλο πάλι κεφάλαιο, παρουσιάζονται παλιές ιστορικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη που έγραφαν ιστορία στον κλάδο τους. 'Αλλες συνεχίζουν ακμαίες και σφριγηλές και άλλες έχουν διακόψει αφού πρώτα διέγραφαν μια μεγάλη και σημαντική διαδρομή.

Το βιβλίο "Εκείνα τα χρόνια", για τον πλούτο των φωτογραφιών του θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί και λεύκωμα.
Αφιερώνω το βιβλίο αυτό σ' εκείνους που δεν είναι πια μεταξύ μας, όμως ζήσαμε μαζί τα νιάτα μας.

(από το σημείωμα του συγγραφέα)
Συγγραφέας

Σιμιτζής, Στράτος

Ο Στράτος Σιμιτζής εισήλθε στην οικογένεια του τύπου το 1961 όταν νυμφέφθηκε την ιδιοκτήτρια και εκδότρια της εφημερίδας "Ελληνικός Βορράς" Τέσα Λεβαντή. Ως συνιδιοκτήτης-διευθυντής του "Ελληνικού Βορρά" εισήγαγε στον ελληνικό ημερήσιο τύπο τη φωτοσύνθεση και την εκτύπωση offset. Από το 1967-1969 διετέλεσε εκδότης της απογευματινής εφημερίδας "Εσπερινή ώρα". Στην αρχή του 1976 απεχώρησε από τον "Ελληνικό Βορρά". Το 1964 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος -πρώτος σε σταυρούς- με την παράταξη του γιατρού Αθαν. Καζινάρη. Το 1967 επαύθη από τη δικτατορία και επέστρεψε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 1974. Το 1965-66 εξελέγη Αντιπρόεδρος στον ΠΑΟΚ και την περίοδο 1972-73 εξελέγη Πρόεδρος. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου "Ανατόλια", μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παλαιότερα του Rotary Club και του Propeller Club. Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού Τύπου και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού. Διετέλεσε σχολιογράφος (μέχρι πρότινος) στην εφ. "Ελληνικός Βορράς" συνεργάτης του περιοδικού Επιλογές και του περιοδικού Φιλοξενία και Τουρισμός και Σύμβουλος τύπου και δημοσιότητας στην Ολυμπιακή Α.Α.Ε. και Ολυμπιακή-Victoria. Σήμερα είναι ανταποκριτής της μηνιαίας οικονομικής επιθεώρησης Ασφαλιστική Αγορά (έτος ιδρύσεως 1977), εκπρόσωπος της "Οικονομικής Βιομηχανικής Επιθεώρησης" (έτος ιδρύσεως, 1934) και ελεύθερος συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών. Έχει τιμηθεί με μετάλλιο από τον "Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας" για την προσφορά του στον ελληνικό τύπο.