close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜ. OPEN OFFICE.ORG WRITER
14,20 € 12,78 €
κερδίστε 1,42 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
010.8024
Βάρος :
0.488 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
236
Barcode :
9604181203
ISBN :
960-418-120-3
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Τα κεφάλαια του βιβλίου διαρθρώνονται ως εξής:
- Στο κεφάλαιο 1 παρουσιάζουμε τον τρόπο εγκατάστασης του πακέτου εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org και συγκεκριμένα της ελληνικής έκδοσης για MS Windows που περιέχεται στο συνοδευτικό CD του βιβλίου.
- Το κεφάλαιο 2 παρουσιάζει συνολικά το περιβάλλον του Writer και αποσκοπεί στην εξοικείωση του χρήστη με το πρόγραμμα, πριν αυτός ξεκινήσει να δημιουργεί τα έγγραφα του.
- Το κεφάλαιο 3 ασχολείται με τη διαχείριση αρχείων μέσα στον Writer, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργεί, θα αποθηκεύει και θα ανοίγει τα διάφορα έγγραφά του. Επίσης, στο κεφάλαιο αυτό εξηγούνται οι μέθοδοι μετακίνησης μέσα σε ένα έγγραφο.
- Το κεφάλαιο 4 δίνει έμφαση στην πρωτογενή δημιουργία κειμένου. Η δακτυλογράφηση, η αντιγραφή, η μετακίνηση και ο ορθογραφικός έλεγχος αποτελούν τα σημαντικά τμήματα του.
- Το κεφάλαιο 5 αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο του βιβλίου και διαπραγματεύεται τη μορφοποίηση του κειμένου. Η έκταση του κεφαλαίου δικαιολογείται βεβαίως από το γεγονός της συγκέντρωσης των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων χαρακτηριστικών, που αναδεικνύουν την αξία των επεξεργαστών κειμένου.
- Το κεφάλαιο 6 είναι αφιερωμένο στους πίνακες και στη λογική της παρουσίασης της πληροφορίας μέσω πινάκων.
- Το κεφάλαιο 7 ασχολείται με την εκτύπωση των εγγράφων μας και παρουσιάζει τις παρεχόμενες δυνατότητες πριν φτάσουμε στον τελικό σκοπό της δημιουργίας των εγγράφων μας.
- Το κεφάλαιο 8 είναι αφιερωμένο στην εισαγωγή και διαχείριση εικόνων μέσα σε ένα έγγραφο. Τα σύγχρονα έγγραφα, πλέον, δεν περιλαμβάνουν μόνον κείμενο και γι' αυτό αφιερώνονται δύο κεφάλαια (8 και 9) στο ζήτημα αυτό.
- Το κεφάλαιο 9 διαπραγματεύεται τη σχεδίαση αντικειμένων μέσα στο ίδιο το περιβάλλον του επεξεργαστή κειμένου.
- Τέλος, το κεφάλαιο 10 περιλαμβάνει τα πιο προχωρημένα ζητήματα χρήσης ενός επεξεργαστή κειμένου. Δεν εγκαταλείψαμε τις γραφομηχανές μόνο για το ζήτημα της καλαισθησίας, αλλά και για τις ευκολίες της αυτόματης αρίθμησης σελίδων, της δημιουργίας μαθηματικών τύπων ή της άμεσης και ομοιόμορφης κατασκευής πινάκων περιεχομένων και βιβλιογραφικών αναφορών.