close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΚΤΡΟΠΗ
17,70 € 15,93 €
κερδίστε 1,77 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
108.1468
Βάρος :
0.72 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
584
Barcode :
9789606451461
ISBN :
978-960-645-146-1
Ετος κυκλοφορίας :
2021

Περιγραφή

Ένα αυτοβιογραφικό ντοκουμέντο διείσδυσης στο Νταχάου

Μια αφοσιωμένη φασίστρια αλλάζει γνώμη και ζωή αφού γίνει η ίδια μάρτυρας της Φρίκης του Ολοκαυτώματος.

Η Λουτσία είναι μια νεαρή γυναίκα με αστική καταγωγή, κόρη υφυπουργού της ?ημοκρατίας του Σαλό, η οποία μεγάλωσε μέσα στους μύθους του φασισμού και είναι απολύτως πεπεισμένη πως οι αγριότητες στα στρατόπεδα εργασίας είναι ψέματα. Αποφασίζει να το διαπιστώσει προσωπικά και μπαίνει εθελοντικά στο Νταχάου, σίγουρη ότι μπορεί να διαψεύσει αυτές που θεωρεί συκοφαντίες για τους τρόπους αντιμετώπισης των «εργατών» από το μεγάλο Ράιχ του Χίτλερ. Θα ακολουθήσει μια κατάβαση στα τάρταρα, περίπλοκη και βίαιη, όπου η Λουτσία βιώνει τη φρίκη - την κάνει δική της κυριολεκτικά σαν να «εκτίει την ποινή της».

Η Λούτσε ντ’ Έραμο, ως Λουτσία, διατρέχει μια ολότελα δική της διαδρομή προς την ωριμότητα και τη διάπλαση του χαρακτήρα της, η οποία ηχεί ως περιπέτεια της συνείδησης, πειστήριο και κραυγή συναγερμού. Η Εκτροπή είναι μια ιστορία για τον κόπο που απαιτείται προκειμένου να πετάξεις από πάνω σου τα ψέματα, με τα οποία η μνήμη, ατομική και συλλογική, διηγείται το παρελθόν της. Θίγει την πλάνη των ιδεολογιών και περιγράφει το μαρτύριο με απώτερο σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας. Όταν κυκλοφόρησε το 1979, η Εκτροπή γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία και εκδόθηκε σε όλον τον κόσμο.Είπαν για το βιβλίο:

«Η Εκτροπή εγείρει ζωτικά ερωτήματα για την παραλυτική επίδραση των πεποιθήσεων που έχουν οι άνθρωποι και τη δυσκολία να ξεφύγουν από αυτές.»
- Financial Times

«Ένα βιβλίο άξιο έκδοσης. Σπάνια συναντά κανείς μια τόσο καταιγιστική και εκκεντρική περιγραφή των στρατοπέδων συγκέντρωσης.»
- Telegraph

«Μια δυσάρεστη αλλά και εξαιρετικά αμφίσημη εξερεύνηση της σκοτεινότερης εποχής της ανθρωπότητας.»
- Booklist

Η Λούτσε ντ’ Έραμο (Ρενς, Γαλλία, 1925 Ρώμη, 2001) ήταν Ιταλίδα συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Έχουν εκδοθεί δώδεκα μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων της, καθώς και έξι μονογραφίες της. Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Premio Napoli για το βιβλίο της Ultima Luna. Το πιο γνωστό της βιβλίο είναι το Deviazione (Εκτροπή).