close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
25,87 € 23,28 €
κερδίστε 2,59 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.1570
Βάρος :
0.66 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
385
ISBN :
960-12-1350-3
Ετος κυκλοφορίας :
2004

Περιγραφή

[...] Σήμερα, η χημική ρύπανση είναι αυτή που δημιουργεί και τα περισσότερα προβλήματα, τόσο στα οικοσυστήματα όσο και στους μεμονωμένους ζώντες οργανισμούς και φυσικά και στον άνθρωπο.
Η χημική ρύπανση του περιβάλλοντος οφείλεται τόσο σε φυσικές διεργασίες (έδαφος, ηφαίστεια, πυρκαγιές, βιολογικές δραστηριότητες κ.ά.) όσο και σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες (βιομηχανία, θέρμανση, αυτοκίνητα, παραγωγή ενέργειας κ.ά.).
Μία από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη σωστή αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι η γνώση του είδους και της ποσότητας των ανεπιθύμητων ενώσεων που εκπέμπονται στο περιβάλλον. Το γεγονός αυτό συνετέλεσε στην ανάπτυξη ενος ξεχωριστού κλάδου της Χημείας Περιβάλλοντος, του Ελέγχου της Χημικής Ρύπανσης Περιβάλλοντος.
[...] Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες του μαθήματος "Έλεγχος Ρύπανσης του Περιβάλλοντος". Απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές των Τμημάτων Χημείας και προσφέρει θεμελιώδεις γνώσεις σε αυτούς που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)