close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
9,90 € 2,00 €
κερδίστε 7,90 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
019.5755
Βάρος :
0.2 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
96
Barcode :
9789606621666
ISBN :
978-960-6621-66-6
Ετος κυκλοφορίας :
2009

Περιγραφή

Είναι εφικτός ο στόχος να είμαστε πάντα υγιείς και ευδιάθετοι; Ναι, και οι δρόμοι θα μπορούσαν να είναι πολλοί. Το θέμα είναι πώς θα μπορούσαμε να επιλέξουμε το προσωπικό μας μονοπάτι που οδηγεί στην υγεία και την ευεξία.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας πολύχρωμος εικονογραφημένος οδηγός που εξηγεί εύληπτα τη χρησιμότητα των εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων και τον τρόπο με τον οποίο μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας με τρόπο ήπιο και αποτελεσματικό.

Πώς και σε τι μπορούν να βοηθήσουν:
- Ομοιοπαθητική
- Βελονισμός
- Ρεφλεξολογία
- Γιόγκα και διαλογισμός
- Μασάζ
- Σιάτσου
- Αρωματοθεραπεία
ώστε να βρούμε το δικό μας προσωπικό μονοπάτι υγείας και ευφορίας...


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφείς

Συλλογικό έργοPacaud, GerardLamboley, DenisΚαράβης, Μιλτιάδης Γ.

Ο Μιλτιάδης Καράβης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου στις 27 Ιανουαρίου 1961, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το λύκειο Αρρένων Νέας Σμύρνης (ΛΑΝΣ) το 1978. Την ίδια χρονιά γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου, από όπου αποφοίτησε το 1985. Ασχολήθηκε με τον βελονισμό από φοιτητής (1984). Το 1986 εργάσθηκε στο Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογής Βελονισμού (που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Γιάγκο Καράβη), ενώ παράλληλα στα πλαίσια της ειδικότητάς του εργάστηκε στα τμήματα παθολογίας (Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, 1988), ορθοπαιδικής (Ασκληπιείο Βούλας, 1989), νευρολογίας (ΚΑΤ, 1990) και φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (ΓΠΝ Γεώργιος Γεννηματάς, 1992-1994). Απόκτησε την ειδικότητα του φυσίατρου το 1995. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα βελονισμού στη Ρουμανία, δίπλα στον καθηγητή ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου Βουκουρεστίου Ionescu Tirgoviste (1984-85). Μελέτησε τις ηλεκτρικές ιδιότητες των σημείων βελονισμού σε υγιείς και σε ασθενείς με διαβητική πολυνευροπάθεια, εργασία που έγινε και το θέμα της διατριβής του (1984). Παρακολούθησε μαθήματα βελονισμού στην Αθήνα από τον Γιάγκο Καράβη και τον Nguyen Van Nghi (1986) και ωτοβελονισμού από τον Σκεύο Πικραμένο (1986-87). Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Φιλήμωνα Ρώσση και τον Χρήστο Ζαχαριάδη, να συνεργαστεί μαζί τους και να συμπληρώσει τις γνώσεις του για την Παραδοσιακή Ιατρική της Κίνας από τους κορυφαίους αυτούς μελετητές και δάσκαλους του βελονισμού. Επισκέφθηκε το κολλέγιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού του Πεκίνου το 1992, 1996 και 2005. Το 1993 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Βελονισμού, θέση την οποία διατηρεί έως σήμερα. Έχει επτά δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά, σαράντα δύο συμμετοχές σε ομιλίες και διαλέξεις σε ιατρικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, δεκαεννέα συμμετοχές σε κλινικά φροντιστήρια, επτά συμμετοχές σε στρογγυλές τράπεζες και επιστημονικές συνεδριάσεις. Έχει γράψει τρεις μονογραφίες για θέματα βελονισμού (η συμβολή του βελονισμού στην "παχυσαρκία", στην "απεξάρτηση από το κάπνισμα" και "μυϊκή παθολογία"), δύο κεφάλαια σε ισάριθμα ιατρικά βιβλία για τη θεραπευτική δράση του βελονισμού ("η θέση του βελονισμού στην αντιμετώπιση του άσθματος", Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, 1999 και "Βελονισμοί στην ορθοπαιδική επιστήμη", υπό έκδοση), μια πραγματεία για τον βελονισμό ("Ο δρόμος του βελονισμού", εκδόσεις ΙΤΜΕ, 2006) και δύο ιατρικά συγγράμματα ("Φυσιολογία του βελονισμού", εκδόσεις Ζεβελεκάκης, 1999 και "Η εφαρμογή του βελονισμού σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος", υπό έκδοση).

Compagnino, Salvatore

Ο Salvatore Compagnino, μέλος της Ένωσης Ιταλών Δασκάλων της Γιόγκα από το 1984, ασχολείται με αυτή την τεχνική από το 1965 και είναι από τους ιδρυτές της Ιταλικής Ομοσπονδίας Γιόγκα (1974). Είναι αφιερωμένος στη διδασκαλία της γιόγκα.

Martinelli, Dario

Ο Dario Martinelli, μέλος της Ένωσης Ιταλών Δασκάλων της Γιόγκα από το 1984, εφαρμόζει αυτή την τεχνική από το 1970 και παραδίδει μαθήματα γιόγκα στο Κέντρο Γιόγκα της Βερόνα. Έχει μαθητεύσει κοντά σε δασκάλους πνευματικού διαλογισμού από το Θιβέτ.

Festy, Daniele

Η DanieleFesty είναι φαρμακοποιός και έχει πάθος με τη διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής, τα αιθέρια έλαια, τα φυτά και την ομοιοπαθητική. Είναι συγγραφέας πολλών πετυχημένων βιβλίων.

Thomas, Sara

Η SaraThomas ασκεί ολιστικό μασάζ τα τελευταία 25 χρόνια. Ήταν ανάμεσα στους ιδρυτές και διετέλεσε διευθύντρια του MassageTraining Institut. Δίδαξε μασάζ σε τελειόφοιτους για περισσότερα από 15 χρόνια. Τώρα διδάσκει σε τμήματα μεταπτυχιακών για θεραπευτικό μασάζ και διαλογισμό και διευθύνει ένα πολύ επιτυχημένο κέντρο μασάζ.