close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ
6,87 € 6,18 €
κερδίστε 0,69 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
101.0549
Βάρος :
0.345 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
316
Barcode :
9789600442472
ISBN :
978-960-04-4247-2
Ετος κυκλοφορίας :
2011

Περιγραφή

Το νέο μυθιστόρημα της Γιοβάννας είναι μια οικογενειακή εποποιία που διατρέχει την περίοδο από τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο ως τα μέσα της δεκαετίας του '60, περνώντας μέσα από τις δικτατορίες των Γούναρη και Μεταξά, τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, την περίοδο της Κατοχής και του Εμφύλιου. Προς το τέλος αφήγησης, το πεδίο της δράσης μετατοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και το μυθιστόρημα ολοκληρώνεται την εποχή της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η συγγραφέας έχει κάνει έρευνα σε βάθος και σε αρκετά σημεία αναψηλαφεί την ιστορία.

Κεντρική ηρωίδα είναι η Αντιγόνη, χωριατόπουλα που παντρεύεται και μετακομίζει στην Αθήνα, γυναίκα δυναμική και αγωνίστρια. Απογοητευμένη από τον γάμο της, αναζητά εκ νέου τη χειραφέτησή της αλλά και τον έρωτα. Στην προσωπική της διαδρομή, που συνιστά και ένα ταξίδι αυτογνωσίας, θα εμπλακεί ένα πλήθος χαρακτήρων, αντρικών και γυναικείων, και μια σειρά από απρόβλεπτα περιστατικά θα περιπλέξουν τις σχέσεις των ηρώων.

Οι ήρωες βιώνουν τις απογοητεύσεις τους αλλά και τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής την ίδια ώρα που γύρω τους διαδραματίζονται κρίσιμα γεγονότα. Μέσα από τη ζωή της Αντιγόνης και της οικογένειάς της, παρακολουθούμε τελικά τις στιγμές που σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία του τόπου.

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα από την αγαπημένη συγγραφέα δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών.