close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΘΟΛΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Α' ΤΟΜΟΣ - ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ




23,32 € 20,99 €
κερδίστε 2,33 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
101.7211
Βάρος :
0.85 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
496
Barcode :
9789603823186
ISBN :
978-960-382-318-6
Ετος κυκλοφορίας :
2017

Περιγραφή

Ο ηλιοκεντρισμός εμφανίζεται, εις την κάτοψιν του μνημείου της Θόλου 40 έτη προ της γεννήσεως του Αριστάρχου του Σαμίου, και η μετάπτωσις των ισημεριών 170 έτη προ της γεννήσεως του Ιππάρχου.
Ο ηλιοκεντρισμός του δαπέδου εντός του σηκού, εν συνδυασμώ μετά της μεταπτώσεως των ισημεριών εις το περιστύλιο των 26 δωρικών κιόνων, έγιναν αιτία αφυπνίσεως της ψυχής σχετικώς με την μελλοντική εξελικτική της πορεία. Διότι η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΔΡΑ ΕΠΙ (ΤΗΣ) ΑΥΡΑΣ (ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ), όταν η ψυχή μετά "μανίας" επιθυμήση να εντρυφήση και να αφομοιώση την αλήθεια από το κέντρο του φωτός του Απόλλωνος.
Στο προτελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παραδίδεται στον αναγνώστη η σύνδεσις των ευρημάτων της Θόλου με το πανάρχαιο ελληνικό αλφάβητο. Αμφότερα συλλειτουργούν μετά του νόμου των επανενσαρκώσεων και την αθανασία της ψυχής.
Εις το νέον 24ον κεφάλαιον του βιβλίου αποδεικνύεται ότι εντός του κύκλου του περιστυλίου, ο οποίος αναπαριστά την Μετάπτωσιν των Ισημεριών, ενυπάρχει ο ετήσιος κύκλος της Σελήνης δια των ιδίων αριθμών, πλην όμως άλλης χρονικής διαρκείας. Συγχρόνως δε το άθροισμα των αριθμών του περιστυλίου και του μυστικού διαύλου της Θόλου, ο οποίος διασχίζει την κάτοψιν, συμπίπτουν. Η ψυχική ταυτοποίησις ουρανίου, θόλου/μακροκόσμου ενοποιείται με εκείνην του θνητού άνθρωπου δια των αριθμών, οι οποίοι συμπίπτουν. Μέγιστον και μικρόν εν και ταυτόν εις το σύμπαν.

Έκδοση συμπληρωμένη. Επανέκδοση: "Ιδεοθέατρον", 2000· "Γεωργιάδης- Βιβλιοθήκη των Ελλήνων", 2002.
Συγγραφέας

Αλτάνη

Η Αλτάνη Παλιογιάννης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1933. Απεφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και συνέχισε τις σπουδές των αρχαίων ελληνικών με τον αείμνηστο φιλόλογο καθηγητή Π. Ξένο. Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά, και σπούδασε μουσική και θεωρία της μουσικής στο Ωδείο της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης και στη Βασιλική Μουσική Σκηνή του Λονδίνου. Έκτοτε ασχολήθηκε με την μελέτη των αρχαίων μυθολογικών και φιλοσοφικών κειμένων. Έγινε γνωστή για το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο, το οποίο αποτελείται από μία σειρά 9 βιβλίων με τον γενικό τίτλο "'Αρρητοι λόγοι".