close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ
24,88 € 22,39 €
κερδίστε 2,49 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.8090
Βάρος :
0.69 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
456
Barcode :
9789605462024
ISBN :
978-960-546-202-4
Ετος κυκλοφορίας :
2014

Περιγραφή

Καθώς η ανθρώπινη περιπέτεια ανελίσσεται σε σχέση με τις τρεις συντεταγμένες του χρόνου -παρελθόν, παρόν και μέλλον-, το μέλλον αποτελεί την πιο αβέβαιη και ταυτόχρονα την πιο προκλητική συντεταγμένη για την επιστημονική γνώση.
Μπορεί άραγε το μέλλον να γίνει αντικείμενο πρόβλεψης; Ή μορφοποιείται, διαψεύδοντας κάθε πρόβλεψη, από πολλαπλές πρωτοβουλίες των μελών των διεθνοποιημένων κοινωνιών; Είχε η κρίση που ταλανίζει σήμερα την Ελλάδα διατυπωθεί ως πιθανό [κακό] σενάριο πριν την ανάδυσή της; Ποια θα είναι η εικόνα και η υπόσταση της Ελλάδας το έτος 2021 (1821 + 200); Και ποια θα είναι η μοίρα της Ευρώπης την επόμενη δεκαετία;
Μια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα μπορούσε να δώσει η Προοπτική Διερεύνηση (Foresight) ή οι Επιστήμες του Μέλλοντος (Future Studies). Το βιβλίο καταγράφει την πρώτη εφαρμογή της Προοπτικής Διερεύνησης στη χώρα μας (κατά τα μέσα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας) και παράλληλα παρουσιάζει το επιστημολογικό δυναμικό των μεθόδων της Προοπτικής Διερεύνησης, την επιστημονική εμβέλεια των εννοιών της, τα όρια αλλά και τις απαραίτητες συνθήκες για την πραγμάτωση τέτοιων εγχειρημάτων. Τα σενάρια και οι επεξεργασμένες λύσεις που κατατίθενται στη μελέτη αποτελούν μια σημαντική πρόταση στην επιστημονική, εκπαιδευτική και ερευνητική κοινότητα της χώρας μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πρόλογος: Αχιλλέας Μητσός.
Συγγραφέας

Συλλογικό έργο