close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
21,20 € 19,08 €
κερδίστε 2,12 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
005.5245
Βάρος :
0.65 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
282
Barcode :
9789603545002
ISBN :
978-960-354-500-2
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Η φράση του Αριστοτέλη "Εν πάσι γαρ τοις φυσικοίς ένεστί τι θαυμαστόν" χρησιμεύει ως υπόβαθρο και ενοποιητικό μοτίβο για τα πρωτότυπα δοκίμια που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν.
Το βιβλίο Ερμηνεύοντας τον Αριστοτέλη εξετάζει θέματα με διαχρονικό ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας νέες διόδους ερμηνείας, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η σκέψη του Αριστοτέλη μπορεί να εφαρμοστεί δημιουργικά στη συζήτηση αιώνιων και σύγχρονων ερωτημάτων.
Τα κεφάλαια του βιβλίου πραγματεύονται κεντρικά ζητήματα της μεταφυσικής, της αισθητικής, της πολιτικής ανθρωπολογίας, της ηθικής και της γνωσιολογίας. Ο τόμος συνολικά παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη δίνοντας έμφαση στο ότι η κοσμοθεώρησή του δεν έχει απλούς ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά παραμένει ζωντανή και επίκαιρη. Μολονότι πολλές από τις εμπειρικές υποθέσεις του Αριστοτέλη είναι απαρχαιωμένες, οι βαθύτερες ενοράσεις του διατηρούν την εγκυρότητά τους στο πέρασμα του χρόνου.
Η φιλοσοφία του διακρίνεται από έναν ρωμαλέο κοινό νου, μια αισιόδοξη πίστη στη φύση, εμπιστοσύνη στη δύναμη του ανθρώπινου νου να ανακαλύψει την αλήθεια και τις αξίες, και μια σταθερή αίσθηση της ομορφιάς που περιβάλλει τα πάντα

Μετάφραση:Ξανθίππη Μπουρλογιάννη