close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΜΗΔΕΙΑ
12,50 € 11,25 €
κερδίστε 1,25 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
101.9907
Βάρος :
0.365 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
162
Barcode :
9789604108527
ISBN :
978-960-410-852-7
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

"Όταν η γυναίκα αισθανθεί στον έρωτά της προδομένη, θα γίνει ανελέητος φονιάς". Αυτό ισχυρίζεται η Μήδεια, η γυναίκα-σύζυγος, η ξενοφερμένη, η στοργική μάνα, η κυρίαρχη γυναικεία μορφή με ενδιάθετη δύναμη νου και ψυχής, η μάγισσα με τη θεϊκή καταγωγή.
Η πολυπρόσωπη Κολχιδαία πριγκίπισσα, σε έλλογη σχέση με την πραγματικότητα, αντιμετωπίζει με εμπάθεια τον αναξιόπιστο Έλληνα σύζυγό της. Δεν είναι όμως απλά η παρανοϊκή προδομένη γυναίκα που τιμωρεί τον επίορκο Ιάσονα. Απογυμνωμένη ηθικά και κοινωνικά, επιλέγει τον μοναδικό στον ηρωικό κώδικα τρόπο αντίδρασης, την εκδίκηση. Έτσι, το ηρωικό μένος της υπερισχύει έναντι του πανίσχυρου μητρικού φίλτρου.
Αυτοδικώντας αποστερεί τον Ιάσονα από ό, τι πολυτιμότερο έχει στη ζωή, τα παιδιά του. Ο θάνατός τους είναι ο συμβολικός θάνατος του Ιάσονα ως "πατέρα".
Η παιδολέτειρα Μήδεια, άτεκνη και ολομόναχη, δεν είναι δυνατόν να περιφέρει τον αποτρόπαιο θρίαμβό της πάνω στη γη. Με έναν υπερβατικό τρόπο, το λαμπερό άρμα του προπάππου της θα τη μεταφέρει στη γη της αρμονίας και της σοφίας, την Αθήνα.

Μετάφραση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Επιμέλεια ΚΕΡΕΣΤΕΤΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ


Συχνά αγοράζονται μαζί