close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ
16,99 € 15,29 €
κερδίστε 1,70 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
019.8614
Βάρος :
0.377 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
168
Barcode :
9786185049362
ISBN :
978-618-5049-36-2
Ετος κυκλοφορίας :
2016

Περιγραφή

Βαθύς γνώστης της Αμπελουργίας και των προβλημάτων της, ο συγγραφέας, με το "Ημερολόγιο του Αμπελουργού" μαθαίνει με μέθοδο τον αμπελουργό να προγραμματίζει διαχρονικά και να εκτελεί έγκαιρα και στην ώρα τους με κάθε λεπτομέρεια τις εργασίες του, ώστε με την ποιότητα να παίρνει απ' το αμπέλι του το καλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα.
Όπως ανέκαθεν συνηθίζεται, το γεωργικό έτος για όλες τις καλλιέργειες, ετήσιες ή πολυετείς, να αρχίζει απ` το φθινόπωρο, έτσι νομίζουμε πως πρέπει να γίνει και με το αμπέλι.

Το αμπέλι, παρότι δεν είναι ετήσ ιο φυτό, εντούτοις ακολουθεί τον ίδιο κανό­να: το γεωργικό του έτος αρχίζει μετά τη συγκομιδή του τελικού προϊόντος, δηλα­δή των σταφυλιών της προηγούμενης χρονιάς, και τελειώνει με τη συγκομιδή των σταφυλιών της νέας χρονιάς.

Τέλος, νομίζουμε ότι, για το αμπέλι, υπάρχει ακόμα ένας πρόσθετος λόγος για ν’ αρχίσουμε και να τελειώσουμε έτσι το καλλιεργητικό του έτος: αμέσως μετά τον τρυγητό, ακριβώς τότε, έχει τις πρώτες ανάγκες και απαιτεί τις πρώτες φροντίδες μας. προκειμένου ν’ αναλάβει αμέσως απ` την εξαντλητική κυριολεκτικά προσπά­θεια που κατέβαλε, για να ωριμάσει τους ωραίους καρπούς του. τα σταφύλια.

Αρχίζουμε λοιπόν το καλλιεργητικό έτος του αμπελιού απ` το Σεπτέμβριο του κάθε έτους. Αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε και να υπηρετήσουμε καλύτε­ρα τις ανάγκες του. πράγμα που θα αποβεί τελικά προς όφελός μας.

Στόχος μας πάντα η καλύτερη ποιότητα