close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
27,87 € 25,08 €
κερδίστε 2,79 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
005.3829
Βάρος :
0.957 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
454
Barcode :
9789608187474
ISBN :
978-960-8187-47-4
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

Με την "Αυτοκρατορία του νόμου", ο Ronald Dworkin, ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος του δικαίου, προσφέρει όχι μόνο μια γενική ερμηνεία του νομικού συστήματος, αλλά και μια βαθύτερη πολιτική θεωρία που εξηγεί για ποιο λόγο θα πρέπει να αντιληφθούμε το νομικό μας σύστημα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Εκείνο που επιδιώκει να επιτύχει ο Dworkin είναι να παρουσιάσει μια θεωρία των πάντων στο πεδίο του ηθικοπολιτικού στοχασμού: νομική σκέψη, προσωπική ηθική και πολιτική αντιπαράθεση αντιμετωπίζονται μέσα απ' το πρίσμα μιας ενιαίας θεώρησης.

"Ο Ronald Dworkin είναι ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος του δικαίου... [Η Αυτοκρατορία του Νόμου] μαρτυρεί την αναλυτική του ευφυΐα, τη δυνατή φαντασία του και την κομψότητα του στοχασμού του. Κανένα ζήτημα δεν φαίνεται πλέον το ίδιο, αφότου διαβάσει κανείς τη διερεύνησή του από τον Dworkin."
(Journal of Philosophy)

"Το πιο σημαντικό έργο στη φιλοσοφία του δικαίου από την εποχή του "The Concept of Law" του H.L.A. Hart και, τουλάχιστον από φιλοσοφική άποψη, η ουσιαστικότερη συμβολή στο θέμα αυτό που έγινε ποτέ από Αμερικανό συγγραφέα... Τα κείμενα του Dworkin είναι γραμμένα με έξοχο τρόπο.
(New York Review of Books)

"Πρόκειται για σπάνια απόλαυση - σημαντική, πρωτότυπη φιλοσοφία που διαβάζεται με
ευχαρίστηση. Ο Dworkin επιχειρηματολογεί με δυναμισμό, φαντασία και κομψότητα."
(The Yale Law Review)

"Πλούσιο και πολυεπίπεδο... Η πρώτη εμπεριστατωμένη, πλήρης πραγμάτευση της γενικής θεωρίας του δικαίου [του Dworkin]... Είναι ένα φιλόδοξο βιβλίο και δεν διαψεύδει τις προσδοκίες που αρμόζουν σε ένα μεγάλο έργο ενός σημαντικού στοχαστή. Ο Dworkin ανέπτυξε ένα πολυσύνθετο και ισχυρό σύστημα ιδεών, που εκφράζονται εδώ με τη σαφήνεια και την κομψότητα στην οποία έχουν μέχρι τώρα συνηθίσει οι αναγνώστες του."
(London Review of Books)

"[O Dworkin έχει γράψει] το πιο σημαντικό βιβλίο φιλοσοφίας του δικαίου της δεκαετίας και σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτού του αιώνα."
(Justine Burley, Ethics)

"Ο Dworkin βλέπει την απόφαση κάθε δικαστή να λειτουργεί σαν ένας κρίκος της αλυσίδας του νόμου."
(Publishers Weekly)

"Έργο αναζωογονητικό που επιβραβεύει τον αναγνώστη.... "Η Αυτοκρατορία του Νόμου" είναι το πλαίσιο που θέτει ο Dworkin για την ανάλυση κρίσιμων ζητημάτων του δικαίου. Είναι τέτοια η κομψότητα και η δύναμη του βιβλίου, ώστε εκείνος που το έχει διαβάσει ενδεχομένως να δυσκολευτεί να στραφεί ξανά με υπομονή στις πολυκαιρισμένες και ρηχές κατηγορίες... που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της σύγχρονης συζήτησης αναφορικά με τονρόλο των δικαστών."