close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ
8,48 € 7,63 €
κερδίστε 0,85 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
001.2092
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
118
Ετος κυκλοφορίας :
1987

Περιγραφή

Στα θεατρικά έργα, την πρώτη σελίδα πιάνουν τα πρόσωπα που παίζουνε τους διάφορους ρόλους. Ας πούμε ότι τούτη η αληθινή και παράξενη ιστορία είναι ένα θεατρικό έργο. Στ' αλήθεια είναι "κάτι που γίνηκε" και που παρουσιάζει την πρώτη γυναίκα-ναύαρχο της Ιστορίας. Επειδή όμως την λέμε σαν θέατρο και την λέμε κι απίστευτη, ας δώσουμε τα πρόσωπα σαν ένα είδος πρόλογο. Όλα τα πρόσωπα που παίξανε ρόλο στον καιρό της.
Η πρωταγωνίστρια λέγεται Μανταλένα Λαρτεσούτι ντε Μεντίτσις, όνομα λιγάκι φλωρεντίνικο, λιγάκι γνωστό, πολύ συνηθισμένο. Το επάγγελμά της; Κουρσάρα - ναύαρχος.
Ο ζέν πρεμιέ λέγεται Βερτράνδος ντ' Ορνεσάν, βαρώνος του Αγίου Βλανκάρδου, μαρκήσιος των Χρυσών Νησιών, γενικός διοικητής των γαλερών και ναύαρχος του Λεβάντε. Πολλά ονόματα, πολλοί τίτλοι, πολύ καμάρι, όλα ιστορικά εξακριβωμένα, για όσους αμφισβητήσουν τούτο το παραμύθι, το αληθινό, και θελήσουν να βρούνε λεπτομέρειες πεπραγμένων στ' αρχεία της γαλλικής πόλεως της Αβινιόν.
Επειδή όλη η ιστορία γίνεται την εποχή του Φραγκίσκου του πρώτου, παίρνει μέρος και ο βασιλιάς της Γαλλίας Φραγκίσκος ο πρώτος, ο παλικαράς και λεβέντης, κι η μητέρα του, η Λουΐζα της Σαβοΐας, κι η αδερφή του, η Μαργαρίτα του Βαλουά, δούκισσα του Αλενσόν και βασίλισσα της Ναβάρας, η πιο αφοσιωμένη αδελφή του κόσμου. [...]