close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
27,56 € 24,80 €
κερδίστε 2,76 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή) - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
019.3634
Βάρος :
0.799 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ16
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
416
ISBN :
978-960-02-2144-2
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Η Δημόσια Υγεία και γενικότερα η Γενική Ιατρική τα τελευταία χρόνια αποκτούν μια κρίσιμη θέση στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας και του Οικονομικού Συστήματος σε κρατικό και διεθνές επίπεδο.

Ο γενικός γιατρός θα πρέπει να εκπαιδεύεται ειδικά στο να εργάζεται στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας και στο να αναλαμβάνει τα αρχικά βήματα για τη φροντίδα προβλημάτων υγείας που οι ασθενείς μπορεί να έχουν.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα για την υλοποίηση της ειδικότητας των γενικών γιατρών στόχο έχει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση με επιτυχία των προβλημάτων υγείας ατόμων, πληθυσμών και κοινωνικών ομάδων και παρέχει στους γενικούς γιατρούς την ικανότητα να στηρίξουν και να βελτιώσουν τον Τομέα Δημόσιας Υγείας της χώρας μας.

Η παρούσα έκδοση του Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας επιχειρεί να καταγράψει βασικά θέματα Επιδημιολογίας, Δημογραφίας και Δημόσιας Υγείας, που ενδιαφέρουν το γενικό γιατρό.
Συγγραφείς

Ανδριώτη, Δέσποινα

Οικονομολόγος, επιστημονική ςυνεργάτης στον Τομέα Επιδημιολογίας της Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Κορνάρου, Ελένη

Επιστημονικός συνεργάτης Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Συλλογικό έργοGregory, Susan

Η Σουζάνα Γκρέγκορυ γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και πήρε πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Leeds, όπου αργότερα πήρε και τον μεταπτυχιακό τίτλο M. Med. Sc στην Κλινική Ψυχιατρική. Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων. Από το 1989 είναι υπεύθυνη για τη Συμβουλευτική Υπηρεσία για Ξενόγλωσσους του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ από 1/12/99.

Λιονής, Χρήστος

Αναπληρωτής, Καθηγητής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας στη Γενική / Οικογενειακή Ιατρική, περιοδικό Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που εκδίδει η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής

Μαριόλης, Ανάργυρος Δ.

Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Βύρωνα

Κυριόπουλος, Ιωάννης Η.

Ο Ιωάννης Κυριόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Από το 1985 είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας. Tον Σεπτέμβριο του 2011 εκλέχτηκε για τέταρτη φορά Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει, ακόμη, διατελέσει Σύμβουλος και Εμπειρογνώμων Διεθνών Οργανισμών και έχει αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και του Ευξείνου Πόντου. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και ξένα Πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Παράλληλα, οι ακαδημαϊκές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση εργασιών σε εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια, δημοσιεύσεις άρ­θρων σε επιστημονικές και ειδικές εκδόσεις στο πεδίο των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας. Έχει χρηματίσει μέλος διοικητικού συμβουλίου σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, όπως του European Health Care Management Asso­ciation (EHMA), του Association of Schools of Public Health in European Region (ASPHER) και του International Association of Health Economics. Ακόμη είναι Πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER) και Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ).

Κτενάς, Ευτύχιος

Στατιστικός, Επιμελητής Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

Μεράκου, Κυριακούλα Α.

Η Κυριακούλα Μεράκου είναι πτυχιούχος κοινωνικών και πολιτικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και διδακτορική διατριβή από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα σε θέματα αγωγής και προαγωγής υγείας, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ευρώπης, την Ε.Ε. και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Από το 1994 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (τομέας δημόσιας και διοικητικής υγιεινής), με γνωστικό αντικείμενο την αγωγή και προαγωγή της υγείας. Διδάσκει το ομώνυμο μάθημα στην ΕΣΔΥ (τμήμα δημόσιας υγείας), στο τμήμα μετεκπαίδευσης του διδασκαλείου νηπιαγωγών Αθήνας του τμήματος εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στο τμήμα δημόσιας υγιεινής της σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δέκα βιβλίων και λοιπού εκπαιδευτικού υλικού για τα σχολεία σε θέματα αγωγής υγείας.

Κουρέα - Κρεμαστινού, Τζένη

Καθηγήτρια Τομέα Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Ρουμελιώτη, Αναστασία

Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Αλεβίζος, Αλεβίζος

Ιατρός Γενικής Ιατρικής, συνεργάτης Κέντρου Υγείας Βύρωνα

Ασκερίδης, Κυριάκος

Ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής, Κέντρο Υγείας Κορωπίου.

Ηλιάδη, Πανδώρα

Τεχνολόγος Εργαστηρίων, Κέντρο Υγείας Κορωπίου

Καραμπλή, Ελευθερία

Η Ελευθερία Καραμπλή γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι απόφοιτος του τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Marketing του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Σήμερα εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμων στον Τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, όπου συμμετέχει στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην οικονομία και πολιτική του φαρμάκου, στη διάχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας και στην Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας.

Μαραγιάννης, Κωνσταντίνος

Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Επιμελητής Β΄ Κέντρου Υγείας Βύρωνα

Μίχας, Κωνσταντίνος

Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Βιοστατιστικός, Συνεργάτης Κέντρου Υγείας Βύρωνα

Μπέλλος, Γεώργιος

Διευθυντής / Συντονιστής Κέντρου Υγείας Κορωπίου, Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικευομένων Ιατρών Γενικής Ιατρικής

Ολλανδέζος, Μάρκος

Οικονομολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Τομέα Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Βογιατζόγλου - Σαμανίδου, 'Αννα

Η Δρ. 'Αννα Βογιατζόγλου-Σαμανίδου ήταν Βιολόγος, Υγιεινολόγος, Ιατρική Εντομολόγος και από το 1980 μέχρι το 2009 κατείχε τη θέση της Επιμελήτριας στην Έδρα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με κύριο αντικείμενο της εργασίας της τα Έντομα Υγειονομικής Σημασίας. Από το 1991 ασχολήθηκε εντατικά με τη μελέτη των κουνουπιών της Ελλάδας, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή των ενδεικνυομένων μεθόδων αντιμετώπισης τους. Οι γνώσεις και η εμπειρία της συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο αυτό, που σκοπό έχει να προσφέρει, σε όσους ασχολούνται με τα κουνούπια, τις κατάλληλες κλείδες προσδιορισμού των ελληνικών ειδών κουνουπιών, απαραίτητο πρωταρχικό στοιχείο για την καταπολέμηση τους. Επίσης, προκειμένου το βιβλίο να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο βοήθημα, παρέχονται όλες οι αναγκαίες γνώσεις για την κατανόηση και σωστή χρήση των διχοτομικών κλείδων προσδιορισμού των ειδών, όπως στοιχεία βιολογίας και μορφολογίας των κουνουπιών, ονοματολογία των μερών τους κ.ά., ενώ για κάθε ελληνικό είδος κουνουπιού δίνονται πληροφορίες για τη βιολογία του, τις συνήθειες του και την υγειονομική του σημασία, όταν αυτή είναι σημαντική. Τέλος, δίδονται οδηγίες για τη σύσταση ομάδων καταπολέμησης κουνουπιών, τον τρόπο και τον χρόνο δράσης τους, καθώς και τα απαραίτητα όργανα εξοπλισμού ενός Εντομολογικού Εργαστηρίου.