close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ - ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
13,30 € 11,97 €
κερδίστε 1,33 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
002.5184
Βάρος :
0.505 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
248
Barcode :
9786180320565
ISBN :
978-618-03-2056-5
Ετος κυκλοφορίας :
2020

Περιγραφή

Το πέρασμα από τα βρεφικά στα νηπιακά χρόνια είναι ένα μεγάλο βήμα για έναν μικρό άνθρωπο. Η νέα ηλικιακή περίοδος φέρνει καταιγισμό αλλαγών στο παιδί σε ό,τι αφορά τη σωματική του ανάπτυξη, την ομιλία, τον τρόπο σκέψης, την αντίληψη, τα συναισθήματα. Μέσα από το παιχνίδι και τη φαντασία μαθαίνει να ζει με τους άλλους, αποκτά γνώσεις και εμπειρίες, ενώ αρχίζει να βιώνει πρωτόγνωρα και έντονα συναισθήματα που είναι αδύνατο να διαχειριστεί. Στο πρώτο του ταξίδι σε αυτή τη θάλασσα από συναισθήματα εσείς είστε το λιμάνι του: βοηθήστε το χτίζοντας τον δεσμό ανάμεσά σας, κάντε το να νιώσει ασφάλεια και πορευτείτε μαζί του.

Στο τρίτο βιβλίο της πεντάτομης εικονογραφημένης σειράς η καταξιωμένη ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος Hedvig Montgomery βοηθάει τους γονείς μέσα από πραγματικά περιστατικά να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των νηπίων. Ταυτόχρονα προτείνει τρόπους για να διαχειριστούν με επιτυχία σημαντικά θέματα που αφορούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας, όπως τις συναισθηματικές εκρήξεις, τους αδελφικούς καβγάδες, τον ρόλο του ύπνου και της σωστής διατροφής, την προσαρμογή στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο.

Η Μοntgomery εξηγεί, καθησυχάζει, απενοχοποιεί και παράλληλα καθοδηγεί για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τις δύσκολες στιγμές και να κάνουμε τις όμορφες ακόμα καλύτερες. Και όλα αυτά με έναν τρόπο άμεσο, ειλικρινή, που μας βοηθά να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, δημιουργώντας σχέσεις αγάπης, ζεστασιάς και εμπιστοσύνης.

Χριστίνα Ρασιδάκη

Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών

Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη