close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ
16,72 € 15,05 €
κερδίστε 1,67 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή) - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
000.0483
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
400
ISBN :
978-960-206-159-6
Ετος κυκλοφορίας :
2008

Περιγραφή

Πολλά γράφτηκαν μέχρι σήμερα για να τιμηθούν οι αρετές ή να καταγγελθούν τα ελαττώματα του Αλέξανδρου της Μακεδονίας. Ξεχάστηκαν όμως έτσι οι μικροί, οι άσημοι, οι χωρίς μοίρα, όλοι αυτοί οι άνδρες και γυναίκες που τον ακολούθησαν και ίδρυσαν αποικίες από την Αίγυπτο ως το Τουρκεστάν και το Πακιστάν. Τη μεγάλη περιπέτεια των ανθρώπων αυτών, των Μακεδόνων και των συμμάχων τους, που αρχίζει την άνοιξη του 334 π.Χ. παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο ο βραβευμένος από τη Γαλλική Ακαδημία ελληνιστής Raul Faure. Βήμα προς βήμα ο αναγνώστης παρακολουθεί τα σημαντικότερα γεγονότα της μεγάλης πορείας, που περιγράφονται εδώ με τρόπο μοναδικό: στρατιωτικές επιχειρήσεις, νίκες αλλά και τρομακτικές απώλειες, συνωμοσίες, σχέσεις του στρατού με το βασιλιά που γίνονται ιδιαίτερα δύσκολες όταν ο Αλέξανδρος υιοθετεί συμπεριφορές ξένες προς τη συνείδηση ελεύθερων ανθρώπων. Παρακολουθεί ακόμα το στρατό κατά τις ώρες ανάπαυλας: τη διασκέδαση, τους αγώνες που διοργανώνονταν, το κυνήγι και τα συμπόσια,και παράλληλα τη δραστηριότητα όλων όσων ακολούθησαν το στράτευμα (φιλοσόφων, γιατρών, βοτανολόγων, τεχνικών, ναυπηγών κ.α.) και που ο ρόλος τους ήταν τόσο σημαντικός, όσο και των πολεμιστών.
Συγγραφέας

Faure, Paul

Ο Paul Faure υπήρξε καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας και τους Ελληνικού Πολιτισμού στο Universite ΙΙ του Clermont Ferrand. Αφιέρωσε τριάντα καλοκαίρια στην έρευνα της ιστορικής γεωγραφίας της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κρήτης. Επανέλαβε με φίλους ένα μέρος της πορείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δημοσίευσε: "Η καθημερινή ζωή στην Κρήτη τη Μινωϊκή εποχή", "Η καθημερινή ζωή την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου", "Η καθημερινή ζωή στη Μυκηναϊκή εποχή", "Οδυσσέας ο Κρητικός", "Η καθημερινή ζωή στις Ελληνικές αποικίες τον 6ο π.Χ. αιώνα".