close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΡΥΩΝ
22,79 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
019.7618
Βάρος :
0.552 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
253
Barcode :
9789608273566
ISBN :
978-960-8273-56-6
Ετος κυκλοφορίας :
2011

Περιγραφή

Η καλλιέργεια ακρόδρυων δένδρων έχει αποκτήσει αυξημένη δημοτικότητα όχι μόνο μεταξύ των εμπορικών παραγωγών, αλλά παρατηρείται πλέον σημαντικό ενδιαφέρον και από αγρότες με μικρά κτήματα και κήπους σπιτιών.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, πρακτικό εγχειρίδιο για την καλλιέργεια όλων των κύριων ειδών ακρόδρυων: Αμυγδαλιά, Καρυδιά, Καστανιά, Φιστικιά, Φουντουκιά, Ανακάρδια, Μακαντάμια, Πεκάν. Περιέχει λεπτομερές υλικό και οδηγίες, από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, την επιλογή της τοποθεσίας και την προετοιμασία του εδάφους έως την άρδευση, το φύτεμα, τον πολλαπλασιασμό των δένδρων και τους επιβλαβείς οργανισμούς. Πραγματεύεται επίσης τις μεθόδους επεξεργασίας, συσκευασίας, διάθεσης χονδρικής και λιανικής στην αγορά ξηρών καρπών.

Η καλλιέργεια των ακρόδρυων παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους καλλιεργητές και παραγωγούς ακρόδρυων δένδρων, για αγρότες που θέλουν να διαφοροποιηθούν, καθώς και για τους κηπουρούς που ενδιαφέρονται να φυτέψουν ακρόδρυα δένδρα στην αυλή τους.

Η μετάφραση έγινε από το επιτελείο των εκδόσεων Βασδέκη.
Συγγραφέας

Wilkinson, Jennifer

Η Jennifer Wilkinson ασχολείται με την καλλιέργεια ακρόδρυων δένδρων από τη δεκαετία του 1970, όταν άρχισε να φυτεύει καρυδιές στο East Gippsland της Βικτόρια. Το ενδιαφέρον της για άλλα είδη ξηρών καρπών διευρύνθηκε, και το 1996 έγινε εκδότρια του μοναδικού περιοδικού για ακρόδρυα της Αυστραλίας, του "Australian Nutgrower", που εκδίδεται από το Αυστραλιανό Σύμβουλο Βιομηχανίας Ξηρών Καρπών. Ως εκδότρια, η Jennifer είχε επισκεφθεί οπωρώνες, εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ιδρύματα έρευνας σε όλες τις πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία, και συναντά τακτικά καλλιεργητές, επεξεργαστές, ιδιοκτήτες φυτωρίων και ερευνητές που εργάζονται πάνω σε προγράμματα της βιομηχανίας ξηρών καρπών. Είναι αναγνωρισμένη αυθεντία στον χώρο και περιζήτητη από όσους καλλιεργούν δένδρα ξηρών καρπών για εμπορική χρήση ή όσους αναζητούν πληροφορίες για ερασιτεχνική καλλιέργεια των δένδρων.