close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
19,91 € 15,93 €
κερδίστε 3,98 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
002.8181
Βάρος :
0.636 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ16
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
321
Barcode :
9789607827890
ISBN :
978-960-7827-89-0
Ετος κυκλοφορίας :
2008

Περιγραφή

Οι εκδόσεις Iανός υποδέχονται το δεύτερο βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά με τις επιφυλλίδες του δημοσιευμένες στην "Καθημερινή" από τις αρχές Ιανουαρίου 2007 έως το τέλος του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Ο συγγραφέας έχοντας για προμετωπίδα ένα απόσπασμα από ποίημα του Κ.Π. Καβάφη κινάει παρουσιάζοντας χωρίς ψεύδη και υποκρισίες την ελληνική πραγματικότητα. Ο λόγος του καθαρός και δυνατός, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, αντίθετα προκαλεί σοβαρό διάλογο και σκέψεις παράλληλες στον αναγνώστη των κειμένων του, που υπάρχουν στο βιβλίο αυτό.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο στα κεφάλαια: Θελημένη κοινωνική αποδόμηση, Πότε καταρρέει ένα πολιτικό σύστημα, Πώς δεν "επανιδρύεται" το κράτος, Το σκάνδαλο μιας αντικοινωνικής "Αριστεράς", Γιατί ανήκεστη η βλάβη της πατρίδας, Πρόβλημα πολιτικό οι εμπρησμοί, Πολιτική αποδόμηση της ιστορικής συνείδησης, Ελληνοτουρκικά: μια άλλη εκδοχή και Για την ψηλάφηση του νοήματος.

Το βιβλίο κλείνει με πέντε συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Χρήστος Γιανναράς στους δημοσιογράφους 'Αννα Γριμάνη για το "Κ" της "Καθημερινής", Γιώργο Χρονά για τη "Lifo", Σταυρούλα Παπασπύρου για την "Ελευθεροτυπια", Φαίδωνα Καλοτεράκη για το "Index" και Τζούλια Λιακοπούλου για το περιοδικό "Μετέλιξη".

Το βιβλίο διαθέτει αλφαβητικό ευρετήριο με βασικούς όρους των επιφυλλίδων του από το Α έως το Ω.
Συγγραφέας

Γιανναράς, Χρήστος

Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόνης και της Σορβόννης (Παρίσι). Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, στη Γενεύη, στη Λωζάννη, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία, παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.