close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΙΡΑ
16,06 € 14,45 €
κερδίστε 1,61 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή) - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
001.9627
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
20χ12
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
530
Barcode :
9789600105476
ISBN :
960-01-0547-2
Ετος κυκλοφορίας :
1994

Περιγραφή

Ο συγγραφέας στηλιτεύοντας με τραγικότητα και καυστικό χιούμορ την εποχή του, κερδίζει ένα στοίχημα απ' αυτά που μπαίνουν μία φορά μόνο σ' ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου· προσπαθεί να βιώσει κριτικά το παρόν του, ατενίζοντας ταυτόχρονα -με συγκλονιστική διορατικότητα- το αύριο. Και τα καταφέρνει.

Εισαγωγή, σημειώσεις: Έφη Καλλιφατίδη
Συγγραφέας

Butler, Samuel

Ο άγγλος συγγραφέας και μελετητής Σάμουελ Μπάτλερ (1835-1902) γεννήθηκε από εύπορους γονείς στο Λονδίνο. Σπούδασε σε ανώτερα ιδρύματα και πήρε μια βαθύτατη μόρφωση που του επέτρεψε να διευρύνει το πνεύμα του και ν’ αποκτήσει έτσι μια μάλλον απαισιόδοξη αντίληψη για τον κόσμο. Πέρασε μια περιπετειώδη ζωή ασχολούμενος με ετερόκλητα πράγματα που αποδεικνύουν το ανήσυχο πνεύμα του. Ένα πνεύμα ζωντανό, φωτεινό αλλά και βαθύτατα συντηρητικό. Πίστευε ακράδαντα στη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου η οποία στάθηκε το θεμέλιο πάνω στο οποίο στήριξε τη δομή του δικού του κοινωνικοπολιτικού συστήματος. Ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και την Ιταλία. Μετέφρασε την "Ιλιάδα" και την "Οδύσσεια" κι έγραψε πολλά μυθιστορήματα. Το σημαντικότερο όλων είναι το "Έρεβον".