close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
18,80 € 16,92 €
κερδίστε 1,88 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
002.4966
Βάρος :
0.573 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
444
Barcode :
9789601684352
ISBN :
978-960-16-8435-2
Ετος κυκλοφορίας :
2020

Περιγραφή

Δεν μπορούμε να τη δούμε, κι όμως είναι αισθητή, ακόμη και μετρήσιμη: είναι η ψυχή μας.

Μέσω του νευρικού μας συστήματος επιδρά σε όλο τον οργανισμό μας. Περιλαμβάνει τη συνολική μας αντίληψη, επηρεάζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και των οργάνων μας, προσδιορίζει την προσωπικότητά μας, καθορίζει τον ψυχικό δεσμό προς τους συνανθρώπους μας, το αν είμαστε ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι – και μπορεί να μας κάνει να αρρωστήσουμε βαριά.

Η συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια Sabine Wery von Limont περιγράφει με τρόπο συναρπαστικό τις στρατηγικές που διαθέτει η ψυχή για να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά και πώς εμείς μπορούμε να στραφούμε προς αυτήν, προκειμένου να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τους άλλους καλύτερα.

Πολλοί από τους ασθενείς μου έρχονται σε εμένα μετά από πολύ καιρό αφότου η ψυχή τους τραυματίστηκε. Αρκετοί υπομένουν επί δεκαετίες το ψυχικό άλγος. Μόνο όταν αυτό γίνει ορατό και αισθητό στη σκηνή του σώματος, το παίρνουν στα σοβαρά. Ο δρόμος που οδηγεί στις αιτίες του ψυχικού πόνου μάς προσφέρει τη δυνατότητα να καταλάβουμε πώς λειτουργούμε. Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να είναι ένα είδος ατομικού εγχειριδίου, οδηγίες χρήσης για τον καθένα από μας.

Το έγραψα ως εισαγωγή για κάθε άνθρωπο που θέλει να σκεφτεί, να αναλογιστεί τον εαυτό του, να τον αποδεχτεί και να τον εκτιμήσει. Η προσπάθεια να βάλει κανείς τέλος σε όσα τον κάνουν να υποφέρει μπορεί να ξεκινήσει. Οι αλλαγές θα γίνουν έτσι μια συναρπαστική περιπέτεια με στόχο μια ζωή που την ορίζει το ίδιο το άτομο.

Έχουμε μόνο αυτή τη μία ζωή. Αν τη δούμε διαφορετικά, μπορεί να είναι καλύτερη.

Μετάφραση: Πελαγία Τσινάρη