close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΤΕΧΝΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ
20,00 € 18,00 €
κερδίστε 2,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
016.1573
Βάρος :
0.736 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
19Χ23
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
376
Barcode :
9789604355334
ISBN :
978-960-435-533-4
Ετος κυκλοφορίας :
2016

Περιγραφή

H "Μαγειρική είναι αγάπη, τέχνη, τεχνική". Nά ένας ενδιαφέρων τίτλος για ένα βιβλίο μαγειρικής που έχει γραφτεί από δύο αναμφισβήτητα κορυφαίους σταρ παγκοσμίως, στον τομέα της μαγειρικής: τον Πιερ Γκανιαίρ και τον Ερβέ Τις.

Ο πρώτος, διάσημος σεφ με εστιατόρια στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και αλλού, αναδείχθηκε το 2015 ως ο μεγαλύτερος μάγειρας του κόσμου από 512 σεφ που απάντησαν σε μια έρευνα του περιοδικού Le Chef. Στον ιστότοπό του (http://www.pierregagnaire.com/) γράφει: "Η μαγειρική δεν μετριέται με όρους της παράδοσης ή του μοντερνισμού. Θα πρέπει σ’ αυτή να διαβάσουμε το ισχυρό συναίσθημα του μάγειρα". Αυτό μας δίνει την πεμπτουσία της διαδικασίας που ακολουθεί ο Πιερ Γκανιαίρ: αγάπη γι’ αυτό που φτιάχνει και γι’ αυτόν που θα το γευτεί.

Ο Ερβέ Τις, χημικός ο ίδιος, είναι ο δημιουργός το 1988, μαζί με τον Νικολά Κυρτί, της μοριακής γαστρονομίας, την οποία και προσδιόρισαν ως επιστημονικό κλάδο. Σήμερα υπάρχουν πολλά βιβλία του ίδιου και άλλων πάνω στη μοριακή γαστρονομία.

Ένα βιβλίο με έναν τέτοιο τίτλο είναι πράγματι ένα βιβλίο μαγειρικής; Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Όχι, αν περιμένετε να βρείτε ένα ακόμη βιβλίο συνταγών, όπου για κάθε φαγητό έχουμε έναν κατάλογο υλικών, με τις ακριβείς δοσολογίες τους και έναν λεπτομερή τρόπο εκτέλεσης. Ναι, αν, για σας, το πρόβλημα της μαγειρικής συνίσταται στο πώς θα φτιάξετε ένα φαγητό, πώς θα το τοποθετήσετε στο πιάτο, με τι θα το συνοδεύσετε. Δηλαδή, αν θέλετε να ξεπεράσετε τη μαγειρική και να φτάσετε στον τομέα της γαστρονομίας. Έτσι, το πρόβλημα της μαγειρικής μετασχηματίζεται και καταλήγει να είναι ένα πρόβλημα αισθητικής.

Για ν’ ασχοληθούμε με τη γαστρονομία, θα πρέπει να συνδυάσουμε
- την τεχνική, που θα χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, και επιστημονικά αποτελέσματα
- την τέχνη, που θα δίνει ωραία όψη σε κάθε έδεσμα, το οποίο πρέπει απαραιτήτως να είναι νόστιμο, και
- την αγάπη προς τους συνδαιτυμόνες που προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε και -γιατί όχι;- να συγκινήσο
Συγγραφείς

This, Herve

Ο Ερβέ Τις γεννήθηκε το 1955 στη Suresnes της Γαλλίας. Σπούδασε φυσική και χημεία και το 1995 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ των Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris VII. Ιδρυτής, μαζί με τον Nicholas Kurti, του κινήματος της μοριακής γαστρονομίας, έχει γίνει ευρύτατα γνωστός, καθώς μάλιστα συνεργάζεται και με το Γάλλο -βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin- σεφ Pierre Gagnaire. Στο ενεργητικό του έχει μια σειρά δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν σεμινάρια, διαλέξεις, ερευνητικό έργο, δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε επιστημονικές επιτροπές, συγγραφή βιβλίων. Συνεργάζεται επίσης και με το "Pour la Science", τη γαλλική έκδοση του "Scientific American".

Gagnaire, Pierre

Ο Πιερ Γκανιαίρ γεννήθηκε το 1950 στο Apinac της Γαλλίας. Γιος ενός διάσημου σεφ, άνοιξε το πρώτο δικό του εστιατόριο στο Σαιντ-Ετιέν το 1981. Το 1993 απέκτησε, για πρώτη φορά, τρία αστέρια Μισλέν. Έκτοτε, άνοιξε εστιατόρια στο Παρίσι (ξανά τρία αστέρια Μισλέν), στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, ένα δεύτερο στο Παρίσι, στη rue du Bac, στο Τόκιο, στο Χονγκ Κονγκ, στο Λας Βέγκας και αλλού. Θεωρείται, διεθνώς, ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ. Έχει δημοσιεύσει πέντε βιβλία.